Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Caterham Seven 620R vzorem pro stavebnici Lego

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Nabídka stavebnic značky Lego se na podzim letošního roku rozšíří o netrpělivě očekávaný Caterham Seven 620R.

Lego má ve své nabídce pěknou řadu stavebnic inspirovaných skutečnými vozy od poměrně jednoduchých jen vzdáleně připomínajících svůj vzor až po detailně propracované modely, jejichž řady má na pultech obchodů od 1. října letošního roku rozšířit Caterham Seven 620R.

Populární britský roadster se již mnohokrát stal vzorem pro malé i velké milovníky stavebnic Lego a nakonec své dílo v podobě dvojice modelů přihlásil do programu Lego Ideas stavitel Carl Greatrix.

Jeho modely získaly potřebnou podporu fanoušků a byly prozkoumány odborníky ze společnosti Lego. Na základě jejich doporučení pak došlo na schválení přípravy stavebnice pro sériovou výrobu. Oficiálně bylo její uvedení na trh potvrzeno na jaře letošního roku a nyní se představuje finální produkt, který míří do prodeje.

Lego si za vzor pro svůj výrobek zvolilo Caterham Seven 620R a vytvořilo model dlouhý 280 mm, který se s ohledem na stavební materiál snaží maximálně přiblížit vzhledu skutečného vozu.

Caterham se může pochlubit řadou sympatických detailů, z nichž nepřitažlivější představuje replika motoru ukrytá pod odnímatelnou kapotou a přídi. Hračičky pak jistě potěší i otevírací zavazadlový prostor a čtveřice podpěr, na něž lze auto postavit při demontáži kol.

Stavebnice, kterou tvoří 773 dílů, má být například ve Velké Británii nabízena za cenu od 69 britských liber (zhruba 2210 Kč), zatímco na evropském trhu za 79,99 euro (okolo 2170 Kč). Pro český trh prozatím cena uvedena nebyla.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)