Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Češi nejvíc kupují bílá a šedá auta, černá je až čtvrtá

redakce AUTO.CZ
Diskuze (50)
Češi nejraději kupují bílá nebo šedá auta. Tyto dvě barvy tvořily v lednu a v únoru dvě pětiny prodeje nových osobních vozů v Česku. Vyplývá to z údajů Svazu dovozců automobilů.

Za první dva měsíce se prodalo 20,2 procenta aut v bílé barvě a 19,2 procenta vozů v šedé. Následuje červená s podílem 14,9 procenta a černá s 12,4 procenta. Preference zákazníků se přitom proti loňské první polovině roku mírně změnily. Loni lidé kupovali nejvíce šedá a červená auta a bílá barva skončila třetí.

U nejprodávanější značky Škoda vede v oblibě zákazníků s převahou šedá, následovaná červenou a bílou. Prémiová značka Audi prodává nejvíc vozů v černé, zákazníci BMW a Mercedesu naopak dávají mírně přednost bílé barvě.

Za leden a únor se v Česku prodalo 26.465 vozů, což je o osm procent více než ve stejném období loni.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (50)
20. 3. 2012 07:45
Bílá versus stříbrná
Bílá barva není špatná a spoustě aut sluší. A některým více než stříbrná. No a v posledních měsících je vidět ten trapnej boom módy, kdy každej chtěl stříbrný (šedý) auto. Rozhlédněte se kolem sebe na parkovištích a není vyjímkou stát vedle sebe několik stříbrných aut. Jasně, stříbrná barva je praktická, ale jaksi už vyšla z módy. Doma máme stříbrný auto, protože jiná brava nebyla ihned k mání a nejsem z toho vůbec nadšenej. Bílá je v módě prakticky pořád. A nejen proto, že je bez příplatku.
Avatar - Ronault.
19. 3. 2012 21:37
Re: bílá barva
A někde v nižší střední se nabízí? Co tak vím, tak bohužel ne.
Vím, že ji má třeba RCZ, té sekne :yes:
19. 3. 2012 21:30
Re: bílá barva
JJ, bílá perleť je až u 5008.
Avatar - Ronault.
19. 3. 2012 21:03
Re: "seda"?
Na autě, co je doma 7 let byla prvně šedá metalíza, pak jak se přepisoval majitel, tak se známá na magistrátu podívala z okna a říká "blbost, stříbrná to je" a už je tam stříbrná >:D
Avatar - Hadraplan
19. 3. 2012 20:49
Re: Barva
Myslíš, že bílá je od začátku bílá? Bílá je z odstínu modré.