Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

České Auto roku 2017: Ve finále se utká Kodiaq s Giulií, Atecou, Tiguanem a Volvem V90

Aleš Dragoun
Diskuze (127)
23. ročník ankety o domácí Auto roku zná pětici finalistů. Tři z nich pocházejí z koncernu Volkswagen.

Lokální česká anketa Auto roku, tentokrát samozřejmě s čerstvým letopočtem 2017 spěje pomalu do svého finále. První tajenka byla rozluštěna. Na základě hlasování odborných motoristických novinářů i široké veřejnosti vykrystalizovala finálová pětice.

Není žádným překvapení, že mezi nejlepší postoupila domácí novinka Škoda Kodiaq. Té se postaví menší koncernová SUV Volkswagen Tiguan a Seat Ateca. Klasický sedan střední třídy představuje Alfa Romeo Giulia, která se konečně dostala do sériové výroby. Jelikož domácí pravidla připouštějí účast i svébytných karosářských verzí jednotlivých modelů, může se zúčastnit kombi Volvo V90. I to se probojovalo až do finále.

Škodovka je favoritem. Proč? Projevuje se zde samozřejmě patriotismus, navíc okřídlený šíp zvítězil i v předchozích dvou ročnících a celkově už sedmkrát. Volkswagenu se to podařilo dvakrát, naposledy v roce 2013. Alfa Romeo vyhrála v letech 1998 a 2011 (ve druhém případě šlo o anketu Klubu motoristických novinářů), Volvo a Seat nemají ještě titul ani jeden.

Vybrané kvinteto se znovu ocitne pod drobnohledem pětadvacítky odborníků - na testovacích jízdách 25. ledna 2017 v okolí zámeckého hotelu Berchtold v Kunicích-Vidovicích jihovýchodně od Prahy. Jednou z novinek letošního ročníku je zapojení všech fanoušků motorismu i do druhého kola hlasování. Ti se tak mohou podílet na výběru celkového vítěze. Volba probíhá na oficiální stránce Autoroku.cz až do 28. února.

Všichni respondenti jsou navíc automaticky zařazeni do soutěže, výherce získá roční zapůjčení vozu, právě toho, který se letos stane českým Autem roku.

Aleš Dragoun
Diskuze (127)
4. 1. 2017 17:35
Skarede
Tie tri auta napravo/dole su vyslovene skarede v bielom prevedeni, bohuzial >:D
Avatar - flyboyeda
3. 1. 2017 18:04
Re: Kdy skonci boom SUV???
Tak to je mi tě líto
>:D
Avatar - flyboyeda
3. 1. 2017 18:03
Re: Kdy skonci boom SUV???
o autech něco vím a chce - li člověk někam dojed spolehlivě a včas, Alfě Romeo se musí vyhnout, jsou to nespolhelivý , kazový, né moc hezky , z né moc kvalitních materiálů vyrobený a né moc kvalitně vyrobený, nenazval bych to auta, protože to je urážka všech aut,

ale uznávám chvilku je řídt, než se pokazí je fajn, ale nic jiného než návštěvu v servise si na ten den neplánujte :-)
3. 1. 2017 07:33
Re: Kdy skonci boom SUV???
Prečítaj si ešte raz môj príspevok a potom zareaguj ;-) .Mimochodom, ja osobne na alfe nevidím nič ;-)
Avatar - Emel
2. 1. 2017 19:32
Re: Dobří finalisté, kromě toho Švéda
Nepustit... jako že bys Volvo prostě vyřadil? Ne, takhle absurdní myšlenka mě vůbec nenapadla, jen je to prostě vzhledem ke třídě slabina, díky které by se teoreticky do toho finále mohlo dostat jiné auto (F-Pace, Megane, MX-5 - abych jmenoval některé své favority... nebo CHR, pokud bych chtěl věřit panu Foktovi).