Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Čezeta opět žije! Podívejte se do továrny oživeného výrobce motorek

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
Oživená Čezeta vyrábí v historické továrně, která původně patřila značce Wikov. Do konce roku by ráda vyráběla 30 motorek měsíčně.

Video se připravuje ...

Prostějovský výrobce elektroskútrů Čezeta formou crowdfundingu na platformě Crowdberry získal 15 milionů korun. Investoři díky tomu získali 15 procent podílu firmy. Získané prostředky použije firma do rozvoje výroby, která má projít optimalizací. Nevylučuje ani rozšíření výrobní řady o další model.

Poptávka po strojích z Čezety převyšuje nabídku. K posílení výroby potřebovala firma investory a obrátila se na nás. Potřebná částka se vybrala za týden a brzy je Čezeta bude mít k dispozici na rozšíření provozu," uvedl řídící partner Crowdberry Daniel Gašpar.

Čezetu před pěti lety vzkřísil britský podnikatel Neil Eamonn Smith, který je autorem i současného modelu Čezety - typu 506. Spolu s týmem konstruktérů se podařilo navrhnout a vyrobit unikátní elektroskútr s maximálním dojezdem 150 kilometrů, který dosahuje rychlosti až 123 kilometrů v hodině.

Čtyři roky trval vývoj prototypu a získání homologace pro silniční provoz. Opravdová výroba skútrů s tradičním designem a elektromotorem začala letos v lednu a podílí se na ní necelá desítka mechaniků. Současná produkce přesahuje deset kusů za měsíc a je dopředu vyprodaná.

Více o tématu se dozvíte v článku na serveru E15.cz.

Zdroj: Michal Nosek, E15.cz

redakce AUTO.CZ
Diskuze (3)
18. 6. 2018 16:08
Re: Redakcia ACZ,
No vidíš. To je čaro bezkáblovej klávesnice. Našťastie nie som redaktor a môžem si to dovoliť. Keby ma za príspevky platili, hanbím sa jak pes. ;-)
Avatar - white label
17. 6. 2018 23:06
Re: Redakcia ACZ,
Když už, tak čo je to mototka? ;-)
17. 6. 2018 22:54
Redakcia ACZ,
vy po sebe naozaj nečítate?

"Do konce roku by ráda vyráběla 30 mototek měsíčně"

Čo je to motoka? Aj bodka za vetou by sa patrila. ;-)