Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Camaro SS Convertible: Pace car pro Indianapolis 500

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Chevrolet i slavný závod Indianapolis 500 v letošním roce oslavují své 100. výročí. Součástí společných oslav je Pace car Camaro SS Convertible, který vznikne v omezené sérii.

Chevrolet Camaro SS Convertible je již dvaadvacátým zástupcem své značky, který má tu čest stát se zaváděcím vozem na Indianapolis 500. V letošním jubilejním roce je to pocta dvojnásobná.

Americká automobilka právě proto zvolila do role letošního pace caru atraktivní kabriolet. Ten navíc dostal stejné barvy jako Camaro, které bylo pace carem v roce 1969. To v USA patří k nejpopulárnějším zaváděcím vozům a mezi sběrateli patří k nejvyhledávanějším. Vůz, který slouží jako Pace Car při závodě je téměř vždy vydražen a navíc automobilka již tradičně doplní limitovanou sérií identických automobilů.

Nejinak je tomu i letos. Indianapolis 500 se sice pojede až na konci května, ale Pace car Chevrolet Camaro SS Convertible byl vydražen již tento víkend na aukci společnosti Barrett-Jackson. Jeho budoucí majitel za něj zaplatí 225.000 amerických dolarů (zhruba 4.095.000,- Kč) a tato částka je určena na charitu.

Chevrolet Camaro SS Convertible pro Indianapolis 500 se od standardních zástupců modelové řady Camaro odlišuje na první pohled svým bílým lakem karoserie s oranžovými nápisy na bocích a podélnými pruhy, které se táhnou od přídě až na záď. V oranžové barvě je i kůže použitá na čalounění sedadel.

Pod kapotou je uložen vidlicový osmiválec, poskytující z objemu 6,2 litru maximální výkon 298 kW (400 k). Standardem je šestistupňová automatická převodovka, kterou lze na přání nahradit manuální převodovkou. Součástí výbavy pace caru je brzdový systém značky Brembo, stabilizační systém Stabilitrak, RS paket, 20 palcová leštěná litá kola a řada dalších prvků.

Chevrolet kromě kabrioletu, který již zná svého majitele a ujme se role zaváděcího vozu na Indianapolis 500, vyrobí limitovanou sérií 50 identických replik tohoto automobilu.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Barrichello
24. 1. 2011 16:35
Nádhera
Krásná barevná kombinace, mooc pěkné. Takhle to Camaru sluší, mooc :yes:
24. 1. 2011 14:17
Uh...
...a další autorgasmus mám za sebou... >:-[] :yes: