Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Buďte jako Hobbs a Shaw: Filmová odtahovka z Rychle a zběsile hledá nový domov

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Speciální odtahovka s kabinou amerického trucku a technikou rodinného SUV z Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw je na prodej. Je překvapivě levná, a navíc zatraceně cool!

Extrémně úspěšná hollywoodská filmová série v minulosti významně ovlivnila automobilový svět. Odstartovala petrolheadskou lásku k tuningu a ilegálním pouličním závodům i výrazně ovlivnila kultovní status dnes už sběratelských aut, jako Dodge Charger, Nissan Skyline GT-R nebo Toyota Supra. Ve slavných filmech se však ukázaly i unikátní speciály, na něž jsme následně zapomněli. Jeden z nich teď může být váš, a navíc je zatraceně cool!

Vzpomínáte si na spin-off Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw z roku 2019? Luke Hobbs (Dwayne Johnson) a Deckard Shaw (Jason Statham) se v něm spojili, aby společně bojovali s Brixtonem Lorem (Idris Elba) usilujícím o vyhlazení poloviny lidstva. V jedné z akčních scén tohoto filmového trháku se objevila fascinující odtahovka s typickou tváří amerického tiráku. Speciál s kabinou tahače Peterbilt je teď na prodej.

Unikátní přestavba zakládá na šasi amerického SUV jménem Chevrolet Suburban a pod kabinou tahače z roku 1966 najdeme tradiční atmosférický 6,2litrový benzinový vidlicový osmiválec LS3 o 525 koních a více než 550 newtonmetrech. To mu ve filmu stačí k tomu, aby s ním dvojice drsňáků zkoušela strhnout k zemi helikoptéru Black Hawk hlavního záporáka.

Technická specifikace vozu nám současně odhaluje, že speciální filmová odtahovka má nezávisle zavěšená kola, plně nastavitelný sportovní podvozek a třístupňovou automatickou převodovku s pohonem zadních kol. Prodejce navíc dodává, že i ve striktní Kalifornii je schválená k silničnímu provozu, kde nepochybně přitahuje spoustu pozornosti.

Jedinečná filmová odtahovka z Rychle a zběsile: Hobbs a Shaw se objevila na prodej na americkém aukčním serveru Bring a Trailer a už brzy najde nového majitele. Výsledek dražby můžete sledovat na oficiálních stránkách a zatím můžeme jen dodat, že je odtahovka Chevrolet s kabinou Peterbiltu je překvapivě levná.

Lukáš Volšický
Diskuze (0)

Doporučujeme