Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ojetý Chevrolet Traverse II (od 2017): Dobře skrytý prostor

Michal Dokoupil
Diskuze (0)

Individuálně dovezená auta z Ameriky jsou buď legendární sporťáky, nebo velké pick-upy. Občas se však objeví i na první pohled méně zajímavý model, který ale může dávat smysl. Jako například Chevrolet Traverse, mixující SUV a MPV.

Amerika je země, kde je všechno větší a o autech to platí obzvláště. Lokální obdobou naší Škody Kodiaq je tak Chevrolet Traverse, 5,2 metrů dlouhé sedmimístné SUV s atmosférickým šestiválcem. Ačkoliv se oficiálně do Evropy nikdy nedováželo, spousta se jich dostalo i sem díky nezávislým dovozcům. Tak oblíbené zboží jako dřívější korejské chevrolety asi z traverse nebude, jako zajímavá alternativa podvyživeným evropským SUV ale dokáže zaujmout.

V Evropě se Chevrolet počátkem tisíciletí etabloval jako levná značka, většina vozů na místním trhu totiž pocházela z dílen bývalého Daewoo. Po odchodu z Evropy v roce 2013 už americká značka udržuje velmi omezené oficiální zastoupení, zaměřené na sporťáky Camaro a Corvette. V domácí Americe ale nadále pokračuje s modelovou řadou dostupných vozů, dnes už převážně SUV. Traverse je největším modelem v nabídce se samonosnou karoserií, větší typy Tahoe a Suburban už stojí na rámové platformě sdílené s pick-upy. S cenou začínající v přepočtu na 780.000 Kč je takovou americkou odpovědí na Škodu Kodiaq nebo Volkswagen Tiguan Allspace. Tedy auto pro matky rozvážející děti do škol.

Na rozdíl od evropských SUV má ale v základu šestiválcový benzinový motor s devítistupňovým automatem. I v Americe jde o vymírající jednotku, a tak je druhý traverse jednou z posledních možností, jak si motor se specifickým charakterem pořídit. Podobně jako u vozů z koncernu Volkswagen má i traverse několik sourozenců. Luxusnější část nabídky tvoří Buick Enclave a Cadillac XT6, které využívají stejný základ i motory, ale nabídnou mnohem luxusnější kabinu. Čtvrtým bratrem je GMC Acadia, jež vyjde na podobnou částku, je ale o kus menší.

Tento článek je součástí balíčku PREMIUM+

Odemkněte si exkluzivní obsah a videa bez reklam na 9 webech.

Michal Dokoupil
Diskuze (0)

Doporučujeme