Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Camaro: Další poodhalení techniky nové generace

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Postupné představování páté generace Chevroletu Camaro pokračuje. Opět jsou zde dva nové snímky a několik informací o technice.

Nejnovější díl skládanky, na jejímž konci bude kompletní odhalení v pořadí šesté generace Chevroletu Camaro, odhaluje novinku pojmenovanou Drive Mode Selektor, umožňující řidiči výběr z několika režimů nastavení vozu.

Nové Camaro, v jehož výbavě bude Drive Mode Selektor umožní volbu mezi režimy pojmenovanými Snow/Ice, Tour, Sport a v případě verzí SS se k nim přidá i Track. Systém podle jednotlivých režimů upravuje nastavení řízení, stabilizace a odezvy motoru na sešlápnutí akcelerátoru.

Poprvé bude Camaro SS k dispozici se systémem adaptivních tlumičů Magnetic Ride Control, jímž se v případě odcházející generace mohla pochlubit jen ostřejší provedení. Elektronické senzory čtou povrch vozovky a přizpůsobují mu nastavení podvozku. Řidič bude mít na výběr tři režimy – Tour, Sport a Track.

Výfukový systém nabídne podobně jako u současného Z/28 dva režimy, kdy je při akceleraci spalinám kladen jen minimální odpor (což mimo jiné přinese i krásně zemitý zvuk), zatímco při klidném tempu se utiší, aby zbytečně nerušil okolí ani posádku.

Řidič bude mít u nové generace možnost ovládat klapky ve výfukovém systému i za využití elektroniky a sám se může rozhodnout zda využije tichý chod pojmenovaný stealth nebo agresivnější režim track.

Oficiální premiéra šesté generace Camara pro veřejnost je stanovena na 16. května letošního roku. Novinka bude odhalena v rámci celodenní akce na Belle Isle v areálu, který je mimo jiné i domovem pro Chevrolet Detroit Belle Isle Grand Prix.

Kromě samotného odhalení šesté generace čeká na účastníky doprovodný program, jehož součástí bude setkání s inženýry a designéry, pracujícími na Camaru, možnost svezení po okruhu v Camaru Z/28 modelového roku 2015 a tzv. Camaro Museum, což bude samozřejmě přehlídka nejvýznamnějších zástupců z historie této modelové řady.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (2)
Avatar - Aoyagi
22. 4. 2015 19:45
Chevrolet servisy v ČR
Jak je to se servisem Chevroletu v ČR? Kam odešli všichni ti technici z autorizovaných servisů, když se Chevy zbaběle stáhli z Evropy?