Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Camaro: Premiéra šesté generace 16. května (+video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Chevrolet hodlá novou generaci Camara představit ve velkém stylu, jemuž bude přecházet postupné odhalování.

Nejprve Chevrolet upozornil na prodejní úspěchy současného Camara, připomněl jeho poměrně širokou nabídku verzí pro aktuální modelový rok 2015 a následně poodhalil jeho nástupce prostřednictvím několika záběrů důkladně maskovaného kupé.

Nyní Chevrolet potvrdil termín oficiální premiéry šesté generace Camara pro veřejnost, který je stanoven na 16. května letošního roku. Novinka bude odhalena v rámci celodenní akce na Belle Isle v areálu, který je mimo jiné i domovem pro Chevrolet Detroit Belle Isle Grand Prix, což bude na konci května víkend v plný okruhových závodů.

Akce, při níž bude nové Camaro na Belle Isle odhaleno, je pro fanoušky zdarma, ale počet účastníků je omezen zhruba na 1000 osob, které se musí předem registrovat.

Kromě samotného odhalení šesté generace čeká na účastníky doprovodný program, jehož součástí bude setkání s inženýry a designéry, pracujícími na Camaru, možnost svezení po okruhu v Camaru Z/28 modelového roku 2015 a tzv. Camaro Museum, což bude samozřejmě přehlídka nejvýznamnějších zástupců z historie této modelové řady. Návštěvníci, kteří dorazí ve vlastním Camaru, pak budou mít vyhrazenu speciální parkovací plochu zdarma.

K registraci na květnovou premiéru lze využít nový web thecamarosix.com, jehož prostřednictvím se lze zároveň získávat pravidelný přísun odhalených detailů novinky až do jejího představení.

Vedle termínu samotné akce a jejího programu již nyní Chevrolet nabízí krátké video se zvukovým projevem šesté generace Camara s osmiválcem pod kapotou. Ten bude samozřejmě stát na vrcholu nabídky a podobně jako u konkurenčního Fordu Mustang jej vedle šestiválce doplní i přeplňovaný čtyřválec, u nějž se očekává objem kolem dvou litrů.

Design novinky má být evolucí tvaru první a páté generace, i když se objevují i spekulace o odkazu na linie druhé generace z let 1970 až 1981, ale tomuto tvrzení příliš neodpovídají záběry maskovaného prototypu.

Chevrolet Camaro následuje Mustang, šestá generace dostane čtyřválec

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)