Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Cobalt: Koncept sedanu z Buenos Aires

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Chevrolet na letošním autosalonu v Buenos Aires představuje koncept kompaktního sedanu Cobalt.

V Severní Americe General Motors nahradil Chevrolet Cobalt vyráběny v letech 2004 až 2010 modelovou řadou Cruze. V letošním roce se jméno Cobalt stěhuje na jih a v Buenos Aires má premiéru koncept sedanu, který má zamířit do sériové výroby.

Nový Chevrolet Cobalt byl navržen a vyvinut v General Motors Technical Center v Jižní Americe. Na mezinárodním autosalonu v Argentině se tento čtyřdveřový sedan prozatím představuje pouze jako koncept, ale v příštím roce se má rozběhnout je výroba a prodej v jednotlivých jihoamerických státech.

Design čtyřdveřového sedanu má na svědomí tým návrhářů, které vedl Carlos Barba, ředitel designu GM pro Jižní Ameriku. Cobalt se drží současného globálního stylu sedanů značky Chevrolet, ale působí o trochu usedlejším dojmem než nové Aveo nebo Cruze.

Koncept sedanu stojí na 17palcových litých kolech obutých do pneumatik o rozměrech 255/45 R17 a jeho karoserie nese aerodynamický paket, který má být u sériového modelu k dispozici za příplatek.

Podle automobilky bude sériový model nabízen se čtyřválcovými motory s objemy od 1,3 l do 1,8 l. Vedle klasických zážehových verzí nebudou na jihoamerickém trhu chybět ani provedení Flex Fuel spalující ethanol a v nabídce mají být i vznětové motorizace. K dispozici budou manuální i automatické převodovky.

Interiér je stejně jako exteriér umírněnější verzí toho co představuje Aveo nebo Cruze. Koncept se v prostoru pro cestující pyšní dvoubarevný koženým čalouněním, chromovanými doplňky, dvojicí střešních oken a především infotainmentovým systémem s dvojicí 7palcových obrazovek v opěrkách hlav předních sedadel.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (3)
Avatar - Vencos
18. 6. 2011 17:13
Pěkné
Hmm, po dlouhý době pekněj Chevy a zase je Brazilskej >:D Vůbec jsou tam ty domácí Chevrolety zajímavý a pěkný auta, snad i zajímavější, než Americká nuda.

Osobně se mi to líbí daleko víc než Cruze,hlavně zevnitř
Avatar - Guttalax
18. 6. 2011 13:01
Re: !!!!
;-) Opravdu hezký sedan. Přístrojovka je příkladná ,kde jsou všechny potřebné funkce přehledné a nekopíruje ty přeplácené mnohdy až nesmyslně umístěné knoflíky a ovládače.Bravo! :-!
Avatar - -TEAC-
18. 6. 2011 09:27
!!!!
No to je taky povedený krasavec! :no: :no: