Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Colorado Rally Concept: Tentokrát jako Double Cab

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
V Buenos Aires má světovou premiéru druhý koncept nové generace pick-upu Colorado.

General Motors představil první koncept nového Chevroletu Colorado na 32. mezinárodním autosalonu v Bangkoku v Thajsku koncem letošního března. Nyní na 5. mezinárodním autosalonu v Buenos Aires v Argentině vystavuje v pořadí druhý koncept nové generace.

Hlavní odlišnost mezi oběma koncepty představuje řešení kabiny. V Bangkoku se Colorado představilo jako Crew Cab s krátkým druhým párem dveří otevíraným proti směru jízdy. Nyní v Buenos Aires má premiéru verze Double Cab se dvěma páry dveří otevíranými po směru jízdy.

Colorado z Bangkoku s kratší kabinou působí díky provedení nárazníků a pneumatikám Cooper ZEON LTZ na 20palcových kolech téměř jako sériový model. V případě druhého konceptu se designéři více odvázali a Colorado Rally nezapře inspiraci závody typu Baja 1000.

Nový koncept má odlišné řešení předního i zadního nárazníku, lehce upraven je i tvar zadních blatníků a na střeše i bočnicích korby je ochranný rám z kompozitních materiálů. Ze závodních vozů pro pouštní závody je převzato řešení pevných bočních oken s průduchy. Na speciály pro Baja 1000 odkazuje i umístění rezervy na korbě nebo symbolické zadní víko s dvojicí velkých otvorů.

Při zdolávání náročného terénu přijdou vhod navijáky ukryté v předním i zadním nárazníku. Použité tlumiče umožňují zdvih až 140 mm a Colorado Rally stojí na 18palcových kolech obutých do pneumatik BFGoodrich Mud-Terrain T/A o rozměrech 305/60 R18.

Pod kapotou konceptu je blíže nespecifikovaný turbodiesel o objemu 2,8 litru, který pohání všechna čtyři kola.

Stejně jako exteriérem tak i interiérem Colorado Rally navazuje na první koncept z Bangkoku, ale díky svému stylu závodního vozu se pyšní ochranným rámem a anatomickými sedadly s pětibodovými bezpečnostními pásy. Součástí výbavy je samozřejmě GPS navigace.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)