Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Cruze bude mít rok zpoždění

Michal Fokt
Diskuze (2)
Nová generace Chevroletu Cruze nepřijde s modelovým rokem 2015, ale až 2016. Bude radikálně nová technika nebo se Amíci jen snaží vydělat na současné verzi víc peněz?

Bez ohledu na to, že mají auta pětiletý modelový cyklus, až na opravdové výjimky automobilkám na vývoj stačí dva roky. I proto se nám teď začínají objevovat první informace o novém Chevroletu Cruze, jenž se měl dostat do prodeje už přibližně za rok a půl a proslýchá se, že by měl být inspirován designem sportovního kupé Tru 140S, které by se také mělo stát součástí nabídky jako další karosářská verze.

Jenže nyní přišla zpráva, že nový Cruze bude mít roční zpoždění, což znamená zahájení výroby nejdříve v prosinci 2015 a příchod až jako MY2016, tedy ve druhé polovině roku 2015. Liší se ovšem spekulace o důvodech tohoto kroku. Zlí jazykové tvrdí, že je Chevrolet (skutečně oprávněně) spokojen s tím, jak si Cruze vede a to nikoli pouze v rámci USA, ale celosvětově a není tedy důvod zabíjet slepici, snášející zlatá vejce a prodloužení cyklu přinese citelné finanční benefity.

Je tu ovšem i druhá teorie - roční zpoždění je prý důvodem výraznějších inženýrských změn, k nimž došlo hned zkraje vývojového cyklu. Znamená to tedy, že americký kompakt přijde nejen s nový designem exteriéru a hodnotnějším interiérem, ale i s výraznějšími změnami konstrukční povahy? Dost možná. Vyloučena pak určitě není ani kombinace obou zmíněných faktorů. Věřme, že se v průběhu času na povrch dostanou další informace, které ukrátí čekání na nový model.

Michal Fokt
Diskuze (2)
19. 7. 2013 18:24
Pětiletý modelový cyklus ?
Na to jste pane Fokte přišel sám, nebo Vám někdo pomáhal ? To je něco jako Octavia II 2004-2012 ? Je nějaká někým určena povinnost střídat modely po pěti letech i když se dobře prodávají (čti zákazníci si je žádají) ?
19. 7. 2013 13:17
neni se cemu divit
jde o sesty nejprodavanejsi model na svete tak proc to jeste neposunout