Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Cruze 2015 bude inspirovaný konceptem sportovního kupé

Michal Fokt
Diskuze (8)
Nová generace americko-korejského sedanu Chevrolet Cruze přijde už příští rok. Počítejte s použitím receptů, které fungují u toho současného - design bude ještě agresivnější a kabina útulnější.

Možná budu trošku za exota, ale agresivní americký design současného modelu Chevrolet Cruze se mi velmi líbí, dokonce bych řekl, že je to jeden z nejhezčích kompaktních sedanů, jaké dnes po silnicích jezdí. Ostatně podobného názoru jsou i zákazníci v Americe, kde se vůz nabízí od roku 2010. Díky Cruzu poprvé v historii Chevrolet výrazně promluvil do prodejních statistik této kategorie, když se stal pevnou součástí (spodní části) první pětky a společně s Fordem Focus a Hyundaiem Elantra se snaží dotáhnout na dlouholeté leadery této kategorie Hondu Civic a Toyotu Corolla.

Nebyl to ovšem jen design, co se podepsalo na úspěchu Cruzu. Pomohl mu také prostorný interiér s na poměry Chevroletu v této kategorii nevídanou kvalitou materiálů i designem palubní desky a také konkurenceschopné benzinové motory. Není tedy divu, že nová generace půjde v jeho stopách.

Nástupce modelu Cruze se bude prodávat jako modelový ročník 2015, což znamená, že bude do prodeje uveden přibližně za rok. Světová premiére tedy proběhne buď už v listopadu v Los Angeles nebo v lednu 2014 v Detroitu. Nejnovější informace naznačují, že design bude inspirován studií sportovního kupé Chevrolet Tru 140S z loňského Detroitu a na základě této informace nakreslil webový portál Carscoops jeho možnou podobu.

Počítejte s ostře řezanými tvary předních světlometů i nárazníku spolu s dvoudílným grilem, nově řešeným zadním sloupkem karoserie a větší atraktivitu by měla mít i záď, aby se Cruze mohl postavit až překvapivě dynamicky vyhlížející Toyotě Corolla. V interiéru by měly přibýt hodnotnější měkčené plasty a kabina by měla být prostornější, stejně jako zavazadlový prostor.

S agresivní vizáží bude kompatibilní i nabídka motorů, Cruze bude spoléhat na rodinu přeplňovaných čtyřválců a ve větší míře i na dvoulitrový 110kW turbodiesel. Zatím není jisté, zda bude v Americe nabízena i jiná karosářská verze, než sedan, optimisté ale doufají v realizaci projektu Tru 140S, jenž by mohl konkurovat kupátkům Hondy, Hyundaie a Kie. V Evropě ale určitě o hatchback a kombi nepřijdeme.

Michal Fokt
Diskuze (8)
13. 6. 2013 22:33
Inspirace
Cruze z konceptu, a koncept tak nejak inspirovany z deset let starym Mitsubishi Eclipsem... >:D
Avatar - eliot
13. 6. 2013 18:03
Chevrolet
Pěkný koncept ,ale dost mi připomíná Astru GTC...
13. 6. 2013 17:04
Re: Grill
Hm hm hm, no to by šlo :-) xicht Avea není špatný, pokud to bude mix Avea, Malibu a vzadu pak Malibu nebo Impala, mohl by vypadat výborně. Nicméně musím uznat, že kromě Cruze mě snad žádný aktuální Chevy nějak nebere (Camaro a Tahoe samozřejmě ano :-) )
Avatar - PeterLuk
13. 6. 2013 16:22
Ako som predpokladal!
Tento koncept sa Chevymu podaril a dúfal som, že v tomto štýle budú aj ďalšie Chevrolety. Zatiaľ to vyzerá dobre. :yes:
Avatar - Individualita
13. 6. 2013 13:28
Re: Může zaujmout Cruz?
Taktéž s autorem souhlasím. Za ty peníze supr auto a moc pěkné. Jen tak dál :yes:

Snad ta zabedněnost některých trhů pomine a začne tu jezdit víc Chevroletů či japonských aut...