Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet decentně modernizuje Silverado HD

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Chevrolet představuje novinky ve výbavě pick-upů Silverado HD, které jsou zaměřeny na zlepšení jeho pracovních schopností i zvýšení komfortu posádky.

Pick-upy Chevrolet Silverado HD (Heavy Duty) v provedení pro modelový rok 2016 se představují s lehkým odstupem od sesterských GMC Sierra HD. Zástupci obou značek se ve své současné, v pořadí třetí generaci, představili v případě verzí s tradičním označením HD pro modelový rok 2015.

Právě s ohledem na tuto skutečnost je Silverado HD stále poměrně nový model, který nepotřebuje příliš zásadní modernizaci. Díky tomu se mohl Chevrolet zaměřit na dílčí vylepšení, zvyšující komfort na palubě.

Hlavní novinkou Chevroletu Silverado HD pro modelový rok 2016 je aktivní asistent posilovače řízení pro vybrané verze s prodlouženou a čtyřdveřovou kabinou, který má zlepšit ovladatelnost vozu s připojeným přívěsem.

Především pro zákazníky, využívající velké pick-upy k tahání přívěsů a návěsů, je zajímavou informací možnost objednat si již z výroby montáž podobného zařízení jako u sedlových tahačů pro připojení návěsů přímo z výroby. Tato novinka má být k dispozici od prvního čtvrtletí roku 2016 pro vozidla vybavená zážehovými i vznětovými motory.

Nejen řidič, ale i jeho spolucestující ocení vylepšenou verzi infotainmentu MyLink se sedmipalcovou nebo osmipalcovou obrazovkou a podporou Android Auto a Apple CarPlay. Ke zvýšení komfortu na palubě může přispět i bezdrátové dobíjení telefonů.

K novinkám patří i rozšíření palety nabízených laků karoserie o trojici nových odstínů pojmenovaných Siren Red Tintcoat (pouze pro double cab), Red Hot a Butte Red Metaloid (pouze pro crew cab).

Pro řadu severoamerických majitelů pick-upů s označením HD je důležitá nosnost a také schopnost tahat těžké přívěsy. Právě proto Chevrolet vedle výše zmíněných novinek pro modelový rok 2016 nezapomíná vyzdvihnout i tyto hodnoty.

Na korbu provedení 2500 HD lze naložit až 1953 kg, zatímco 3500 HD uveze až 3508 kg. Menší z této dvojice verzí utáhne na klasickém tažném zařízení přívěs do hmotnosti 6577 kg a větší si poradí s 6804 kg, resp. ve verzích s dvojmontáží na zadní nápravě i s 9072 kg. Při použití podobného zařízení jako u sedlových tahačů lze za 2500 HD připojit návěs do hmotnosti 8165 kg a za 3500 HD mohou být návěsy o hmotnosti až 10 523 kg.

Nejvyšší uváděné hmotnosti přívěsů a návěsu platí pro Silverado HD poháněné 6,6litrový turbodieselem V8 Duramax v kombinaci s šestistupňovým automatem Allison 1000. Tento motor produkuje výkon 296 kW v 3000 min-1, vrchol točivého momentu je 1037 N.m v 1600 min-1.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)