Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Malibu 2016 oficiálně odhalen, přináší i hybridní verzi

Ondřej Chamilla
Diskuze (17)
Nový sedan Chevrolet Malibu, jehož předchozí varianta se prodávala i v České republice, je zde. Váží méně, vypadá lépe a bude dostupný rovněž s hybridním pohonem.

Autosalon v New Yorku byl svědkem světové premiéry nového Chevroletu Malibu. Tento podle nás atraktivní sedan je o 58 mm delší než předchůdce, kterého jste si mohli koupit i v Evropě, a to rovněž s naftovým motorem. Rozvor se pak protáhl o 91 mm. Celý vůz ale zároveň váží méně, zhubl o nezanedbatelných 136 kg.

Co se týče motorů, tak očekávat můžete zcela novou přeplňovanou benzinovou patnáctistovku Ecotec s výkonem 119 kW a točivým momentem 250 N.m. Tato jednotka s udávanou dálniční spotřebou 6,3 litru na sto kilometrů tvoří základ nabídky. Pokud chcete více výkonu, tak máte možnost objednat si dvoulitrový turbomotor se 186 kW a 350 N.m. Ten jezdí na dálnici za 7,3 litrů na sto kilometrů a je spojen se zcela novým osmistupňovým automatem, zatímco menší agregát se musí spokojit se šesti automatickými stupni.

Fanoušky alternativních pohonů potěší varianta Malibu hybrid, která kombinuje atmosférickou osmnáctistovku s přímým vstřikováním benzinu se dvěma elektromotory. Výsledkem je 136 kW výkonu. Až do rychlosti 88 km/h umí vůz jezdit čistě na elektrickou energii, pak se již přidá spalovací jednotka. Spotřeba vozu, který bude na americkém trhu konkurovat hybridním variantám Toyoty Camry, Fordu Fusion nebo Hyundaie Sonata, činí 5,2 litru v kombinovaném cyklu.

Co se týče interiéru, očekávejte více místa na zadních sedadlech, až osmipalcovou obrazovku na moderně vypadající palubní desce a samozřejmě kompletní nabídku bezpečnostních systémů včetně dohledu rodičů nad svými řídícími ratolestmi. Vůbec poprvé si navíc můžete pro Malibu objednat také ventilovaná sedadla. O příchodu vozu na evropský trh zatím není rozhodnuto, u nás však značka Chevrolet od minulého roku nepůsobí.

Ondřej Chamilla
Diskuze (17)
Avatar - Pekelná Micinka
2. 4. 2015 03:13
Re: Ten Chevy nám nějak fordovatí
Mně se to tedy líbí víc než to Mondeo, už proto, že to není tak unylé a má to nápad. :yes:
Avatar - PlumJelinek
2. 4. 2015 00:16
Re: Malibu vs. Impala
Mě naopak Cruze nikdy nezaujal, měl takovej až asijskej design, hlavně zezadu. Vesměs takový nezajímavý a obyčejný auto s laciným interiérem. A ani s jízda s ním nebyla jiná. Zkrátka jedno z aut, který mi vůbec nechybí, že zmizelo z trhu. Nový Malibu i Impala se mi líbí, z fotek obojí působí nadčasovým a poměrně majestátním dojmem, docela by mě zajímaly naživo, potažmo jízdně.
Avatar - Hotwire
1. 4. 2015 19:38
Re: Malibu vs. Impala
Impala je nad Malibu
Re: Malibu vs. Impala
Mám radši jednodušší tvary. Ten Cruze je pořád nadčasový.
Inspirace Oplem
Vzpomněl jsem si na koncept Oplu a myslím, že tam nějaká podobnost je [odkaz] , [odkaz]