Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet má nový rekord: 101 Sparků se sjelo do Třebíče

Ondřej Láník
Diskuze (2)
V Třebíči se evidentně majitelům Chevroletu Spark líbí.

První rekord v počtu Sparků na jednom místě si Chevrolet nechal zapsat do „České knihy rekordů“ už v roce 2008. Tehdy se díky srazu majitelů miniaturních Chevroletů při příležitosti zastávky putovní Roadshow Chevrolet sešlo rovných 100 vozů tohoto modelu. Tolik Sparků společně (zaplnily velkou část rozlehlého parkoviště před obchodním centrem) do té doby Česká republika neviděla.

Tradiční organizátoři se letos rozhodli tento rekord překonat. Minulý týden, 10. června 2010, se znovu v Třebíči dali dostaveníčko majitelé Chevroletů Spark. První účastníci srazu přijeli už před polednem a do 17. hodiny, kdy vrcholilo sčítání vozů pod dohledem známé agentury Dobrý den z Pelhřimova, bylo na parkovišti 98 Sparků. Na překonání rekordu z roku 2008 tedy chyběly 3 Sparky! V tom okamžiku se ve všech účastnících probudil soutěžní duch a začali telefonovat svým známým a kamarádům. A podařilo se - v 17:45 příjezdem 101. Sparka český rekord padl.

Původní Daewoo Matiz i jeho následník Chevrolet Spark si dokázali vytvořit neobvykle velkou komunitu zákazníků a uživatelů, která bývá běžná spíše u modelů s bohatší historií a v naprosté většině případů se týká hlavně evropských nebo japonských značek.

Ondřej Láník
Diskuze (2)
Avatar - euro89
18. 6. 2010 11:32
vrakoviště
wow, vypadá to jako mobilní vrakoviště >:D Kam se tito krasavci přesunou příště? >:-[]
18. 6. 2010 10:22
no, panecku...
....aby se zemekoule nevyklonila z vlastni osy;)))))

PS. nebo byl v Penny nejakej vyprodej ;-o)))