Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Chevrolet Spark Woody Art Car: Jiskřička v americkém retro-stylu

Aleš Dragoun
Diskuze (11)
Chevrolet Woody, to je Amerika druhé poloviny čtyřicátých let. Označovaly se tak především velké station-wagony, jejichž karoserie byla zčásti dřevěná. Inspirace speciální verze Sparku je tak víc než zřejmá.

Prostorné woody wagony si po první vlně zájmu jako ojetiny kupovali koncem další dekády američtí surfaři, protože se jim dovnitř bez problémů vešlo jejich nádobíčko. K tomu jim hráli třeba Jan & Dean, nebo Beach Boys, stylu se říkalo příznačně surf music. Píšeme ale rok 2010, velkým americkým křižníkům silnic už odzvonilo a v módě jsou malá auta. Není tedy divu, že se na právě probíhajícím festivalu Boardmasters v britském Newquay objevil woody v trochu menším balení: na základě současného Chevroletu Spark.

Pochopitelně, malá jiskřička nemá nic společného se Spojenými státy, vždyť se vyrábí v Jižní Koreji. Ale v Evropě nese logo Chevroletu, takže vazba je zřejmá. Woody Art Car není výtvorem žádného pološíleného úpravce, za jeho realizací stojí lidé z britského zastoupení globálního výrobce s centrálou v USA.

Spark Woody Art Car vypadá skutečně stylově: běloboké pneumatiky, osmipaprsková litá kola, kontrastní modrý lak, jen to dřevo ve skutečnosti chybí. To, co vypadá jako přírodní materiál, je vinyl, jehož přetvoření do této podoby mělo na starosti studio Pyramid Visuals ve Weybridge. Pokrývá tři čtvrtiny bočních karosářských panelů a jak rovněž velí tradice, je vyveden ve dvou odstínech: světlém a tmavém. Na střeše je pak připevněno surfové prkno Escape Mini-Mal.

Kromě extrémních sportovců jej uvidí i návštěvníci okruhu ve Snettertonu, kde se tento víkend 7.-8. srpna pojede závod britského šampionátu cestovních automobilů (BTCC). Těsně před pařížským autosalonem pak proběhne v metropoli nad Seinou finále dalšího ročníku designérské soutěže Young? Creative? Chevrolet! A nejnovější Spark z kolekce tzv. Art Cars (ne, nemá ji pouze BMW) tam nemůže chybět.

Aleš Dragoun
Diskuze (11)
Avatar - twistedTSD
11. 8. 2010 07:19
:-o
8-s >:D co dodat...
Avatar - Katikakus
10. 8. 2010 12:42
Re: :-( / :-D
No z toho, zes Ricarduv prispevek nepochopil a navic jsi ho jeste utrel kvuli anlgictine se nedalo vyvozovat nic jineho, byla by to ovsem alepson omluva.
Pokud anglicky rozumis, tim hur... 8-s :no:
Avatar - Katikakus
9. 8. 2010 22:25
Re: :-( / :-D
Mozna jsi nezaregistroval ty uvozovky. Jde o citaci ze stranek Chevroletu: [odkaz]
Navic velice trefnou a v tomto kontextu vtipnou.

Btw. to ze neumis anglicky neznamena, ze timto handicapem trpi i ostatni. :no:
9. 8. 2010 17:48
Re: :-( / :-D
:yes: :yes: :yes: :yes:
Avatar - Ricardo
9. 8. 2010 12:27
Re: :-( / :-D
"So there you have it. The all-new Chevrolet Spark. Not just smart, but a real standout as well. " >:-[]