Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C1, Peugeot 107, Toyota Aygo: Druhý facelift místo druhé generace

Ondřej Láník
Diskuze (61)
První Kolíňata po faceliftu odeberou čeští zákazníci v březnu 2012.

Ani po šesti letech výroby se miniauta vyráběná ve středočeském Kolíně nedočkají nové generace. Místo toho připravili výrobci druhou, důkladnější modernizaci, která se představí na autosalonu v Bruselu příští týden.

Co je nového? Automobilky na to šly i podruhé hlavně designově. Všechny tři modely dostaly nové přední nárazníky. V kategorii nejmenších aut budou Kolíňata výjimečná světelnými diodami v roli světlometů pro denní svícení. Modernizovány jsou vzorníky barev karoserie a čalounění interiéru, design poklic a kol z lehkých slitin.

V interiéru jsou nové volanty, které lze objednávat i v provedení s věncem obšitým kůží. Řadička má novou hlavici. K dispozici bude i příplatkové čalounění kůže/Alcantara, nové audiosystémy s přehráváním formátu MP3 a propojením s externími datovými nosiči skrze USB. Mezi další novinky patří páčky pro řazení na volantu, které jsou u tohoto modelu poprvé spojeny s automatizovanou převodovkou, nebo parkovací asistent v nabídce příplatkové výbavy.

Změny v naladění máme očekávat na podvozku (tlumiče) i elektrickém posilovači.

V nabídce zůstává litrový tříválec japonské konstrukce s 50 kW, který má v nejnovějším provedení spotřebu v kombinovaném cyklu 4,3 l/100 km, s automatizovanou převodovkou pak 4,5 l/100 km.

První modernizované vozy lze na českém trhu očekávat v březnu 2012.




Ondřej Láník
Diskuze (61)
6. 1. 2012 13:13
Re: LEDnová ohavnost
Problém právě je, že se to auto vzdalovat nemusí. Chodci celkem určitě, ale u řidiče to už tolik neplatí. Někdy se člověk opravdu diví, čím přemýšlí. A ještě si říkat expert.
6. 1. 2012 12:15
Re: Design OK
Interiér se skoro nemění. takže ten odkaz v podstatě nový interiér ukazuje. :-)
6. 1. 2012 12:14
Re: Aygu uškodilo
Ono to tak tragické není - to dělají ty fotky.
Věřím, že, až ho uvidíš na silnici, řekneš si, že to není tak zlé.

Mně spíš vadí ten prasečí rypáček u C1.
Avatar - Starfighter
6. 1. 2012 10:20
Re: LEDnová ohavnost
Tzv. "expert" Huml to dneska vysvětlil [odkaz]

„Svícení vpředu zvýrazňuje přijíždějící auto, což je zejména pro chodce na přechodu velmi důležité. Auto, které se vzdaluje, ale už chodci ani řidiči vnímat nemusejí, není to pro jejich bezpečnost podstatné. Nesvítící koncová světla proto při dobré viditelnosti nevadí,“ uvedl.
Avatar - Emel
6. 1. 2012 09:56
Re: škoda citigo je lepší
To samozřejmě ano, s příchodem každého silného hráče se koláč prodejů ve třídě musí přerozdělit. Je ale zajímavé, že VW cílí s prodeji jen cca. na 60% toho, co dnes prodává TPCA.

Ohledně těch kvalit... jediný výraznější rozdíl je bezpečnost. V motorizacích, koncepci ani výbavě žádné zásadnější rozdíly nevidím.