Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C3 2014: Atraktivnější vzhled a nové motory

Michal Fokt
Diskuze (8)
Citroën do Ženevy přiveze facelift béčkového hatchbacku C3 pro modelový rok 2014. Ke svěžejšímu vzhledu se přidává i nová technika.

Ta nekonformnější část koncernu PSA chystá na letošní Ženevu důležitou novinku v podobě faceliftu malého hatchbacku C3, pro čtenáře auto.cz ale nejde o nic nového. Díky Díky brazilskému trhu známe podobu evropského faceliftu už od loňského léta a o něco později přibylo i první oficiální video.

Vizuální změny jsou podle očekávání shodné - také evropské C3 2014 dostane přepracovanou příď s logem, zakomponovaným do dvou lišt vedoucích mezi hlavními světlomety. V pozměněném nárazníku se objevují diodová světla pro denní svícení a jinak je tvarován i nasávací otvor. Díky provedeným změnám se snížil součinitel odporu vzduchu na 0,30. Zcela jistě potěší, že v kabině zůstane původní palubní deska a nedojde tedy k záměně za tu mnohem ošklivější jihoamerickou, změny se dotknou pouze čalounění a podbarvení přístrojů.

Podle očekávání dojde k nahrazení starých čtyřválcových motorů novými atmosférickými i přeplňovanými tříválci PureTech VTi o objemu 1,0 a 1,2 l s výkony 50 kW, 60 kW a 88 kW, které debutovaly už v příbuzném Peugeotu 208. Kdo nemůže ani v B segmentu žít bez nafty, bude moci po příchodu vozu na trh ve druhém čtvrtletí letošního roku vybírat z palety HDi 70, e-HDi 70, HDi 90 and e-HDi 115. Tedy alespoň v Británii, odkud pochází první informace, dostupnost jednotlivých výkonových variant se může trh od trhu lišit.

Michal Fokt
Diskuze (8)
Avatar - šmoula nešika
22. 2. 2013 21:31
Jak se to vezme
Asi půjdu proti proudu, ale víc se mi asi líbila verze před faceliftem. Ať koukám, jak koukám, to roztomilé francouzské autíčko se někam ztratilo... Samozřejmě ale mnohem povedenější facelift než Rádoby AM Fiesta. Prostě zbytečně zmužštělé auto.
Avatar - rohYpnol
22. 2. 2013 17:45
Proč ne?
Slušné. C3 byla opravdu vydařená a jsem jen rád, že jí touhle retuší nezabili :yes: Decentní změna, která vzhled oživila... Proč ne.

Spíš půjde ale o to pod kapotou a tam se teprve uvidí, jak bruselský diktát zafunguje. Spolehlivé jednoduché 4 válcové atmosferické benziny končí...
Avatar - PeterLuk
22. 2. 2013 15:06
Re: C4 picasso II
Na týchto fotkách vyzerá dobre, parádny interiér! Francúzi MPV vedia! Zaujímalo by ma ale, ako sa bude sériová verzia líšiť - veď má sériové kľučky a zrkadlá, interiér. Ak sa teda bude líšiť, tak asi dostane predok a zadok z C4ky.

Dík za odkaz.
22. 2. 2013 15:01
Facelift
Facelift je podarený, v poslednom období Citroen urobil kus roboty a už hádam nikto nepochybuje o originalite a nápaditosti designu, nekonvenčných riešeniach a pevne verím, že aj kvalite. Pre mňa z francúzskych značiek jednoznačne Nr.1. :yes:
22. 2. 2013 14:27
C4 picasso II
Facelift c3 se povedl. Ale já se těším na C4 picasso. Z prvních fotek jsem byl hodně zklamanej. U těch dalších to už bylo lepší. Nevím proč, ale pomalu C4 picasso začínám milovat. Až některý detaily umravní pro serii, tak to bude bomba :-)
[odkaz]