Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën AirCross: C3 Picasso pro brazilské dobrodruhy

Diskuze (12)
Brazilská divize Citroënu zveřejnila první fotografie modelu AirCross. Jedná se o variantu malého MPV C3 Picasso v úpravě s offroadovým vzhledem.

Kombinace malého silničního auta a zvýšeného podvozku společně s černými ochrannými plasty působí poněkud exoticky. Z našich silnic takto známe jen Dacii Sandero Stepway a Ford Fusion Calero, na brazilském trhu se ale jedná o vcelku běžný jev. Jako příklady můžeme uvést Volkswagen CrossFox, Fiat Idea Adventure nebo u nás zcela neznámý Ford EcoSport.

Mezi tuto konkurenci se pustí Citroën AirCross, postavený na základě C3 Picasso (tento výchozí model se v Brazílii neprodává). V zásadě se nejedná o nic jiného, než designový paket a podvozek se zvýšenou světlou výškou. Vůz dostal novou tvář se stříbrnou maskou chladiče, k tomu se přidávají černé plasty po obvodu celé karoserie, stříbrné kryty zrcátek a střešní ližiny a také náhradní kolo na pátých dveřích, jehož umístění se inspiruje u klasických off-roadů.

Jako pohonná jednotka bude sloužit motor 1,6 16V flex o výkonu 81 kW, který je schopen spalovat benzin i etanol. Prodej na brazilském trhu bude zahájen v první polovině roku 2010.

Diskuze (12)
Avatar - salamoon
8. 4. 2010 18:01
Re: lol
mas problem chapat pisany text alebo co? >:D
7. 4. 2010 23:40
Re: Preco sa to nemoze predavat aj u nas???
:-) Mozna se tu budou borci smat, ale ona je to pravda. Zazil jsem jeste pred lety se starym Formanem, ze kratka snehova vanice behem par minut navala na silnici uprostred niziny 10-15 cm snehu. A preslechtene primadony sedly na briho a kolona desitek aut se ani nehla, dokud je za hodinu neprijel vyprostit tahac s radlici. Desitky novych nalestenych aut znehybnely, az na par starych Formanu, kteri bez problemu diky vyssimu podvozku projely a frcely dal.

Proto rikam, ze v nemalo pripadech zadne komplikovane 4x4 netreba a vyssi podvozek mnoho obtizi resi sam. Proto taky nechapu, proc je to takovy problem nabidnout zvyseny podvozek v tride beznych vozu. Vzdyt kazdy, kdo prisel s necim, co se tomu vzdalene podoba jako traba Quashquai nebo SX4, zaznamenal znacny uspech. Marne hledam, co by dnes pri nizsi cene davalo v tomto smeru podobne vlastnosti, ktere poskytoval staricky Forman. Dnes se nas marketingova oddeleni snazi presvedcit, ze jedine reseni takove situace je drahe, velke a tezke SUV. A to je dalsi z marketingovych podfuku.
Avatar - PlumJelinek
7. 4. 2010 18:56
Re: Stylovka jak sviň
jojo, říkám, že to teď frčí, podobně střižených aut je mraky.... a celé to odstartoval Oltcit Club 11R, po kterém se opičilo Audi Allroad, jak to s nadsázkou píše assasin-cz ve svý naprosto dokonalý recenzi (doporučuji přečíst >:D ) [odkaz]
Avatar - Loptos
7. 4. 2010 18:04
Re: Preco sa to nemoze predavat aj u nas???
Felicia :-!
7. 4. 2010 07:34
Re: lol
Tým si chcel povedať akože čo...?