Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Citroën C4 Cactus se vyzradil ještě před premiérou (aktualizováno)

Jan Mička
Diskuze (27)
Citroën C4 Cactus se má oficiálně představit až dnes večer. Jak už tomu ale bývá, první nové snímky se derou ven se značným předstihem.

Aktualizováno 5.2.2014 12:47 Při pařížské premiéře budou prezentovány předprodukční modely. Sériový Citroën C4 Cactus se ukáže v Ženevě, prodej v Česku začne o prázdninách.

První kontakt s konceptem nového Citroënu proběhl již na podzimním frankfurtském autosalonu. Koncem loňského roku nás začala automobilka opět lákat sérií nových fotografií, u kterých si však dala velice záležet, aby nebylo vyzrazeno zbytečně moc. Po dvou měsících jsme se však dočkali – server Autowp.ru totiž zveřejnil zcela nové snímky, na kterých C4 Cactus vypadá jako hotový produkční model. Aby také ne. Dnes ve 20 hodin večer si totiž v Paříži odbude další premiéru a my budete mu toho!

Premiéra 5. února je přitom velmi symbolická. V tento den je to totiž přesně pět let od oficiálního spuštění prodeje řady DS a zároveň dnem, kdy by Andre Citroën slavil své 136 narozeniny. Takovou příležitost automobilka rozhodně nezahodí, proto se večer s největší pravděpodobností dočkáme produkční podoby nového Kaktusu.

Nové fotografie tomu ostatně napovídají. Oproti frankfurtskému konceptu byl totiž přepracován přední nárazník, lemy blatníků nebo tvar víčka palivové nádrže. Specifické plochy Airbumps, které mají za úkol pohltit mírné nárazy, však zůstaly zachovány.

Mírnou obměnou prošel také interiér, kterému již vévodí konvenční tříramenný volant a rozměrná přední sedadla. Dva rozměrné displeje na palubní desce a nezvyklé ovládání automatické převodovky zůstávají zachovány.

O pohonných jednotkách prozatím můžeme zatím jen spekulovat, vzhledem k dosažení co nejnižší spotřeby paliva se však s určitostí dočkáme úsporných turbodieselů Blue HDi a nových turbomotorů THP. Výroba vozu bude probíhat v Madridu a to výhradně pro evropský trh. S exportem do Číny se nepočítá. Více informací přineseme již dnes večer.

Jan Mička
Diskuze (27)
Avatar - Emel
5. 2. 2014 22:02
Re: Když cirkus...
Přesně, je tam na to čudl. Musel bych to vyzkoušet, ale od pohledu mi to přijde podezřelý... nějaké couvání z parkovacího místa s následným rozjezdem... ale možná jen otázka zvyku.
Avatar - sargis
5. 2. 2014 21:03
ok
beriem avantagardu, ale je aktualna doba zrela na toto? Vyzera to zaujimavo, je to zrecyklovane z toho najnovsiho v koncerne ale...mali najprv doladit DS radu a potom sa vrhat na Cactusy...
5. 2. 2014 18:58
Re: Když cirkus...
Podle mě, to co je mezi sedáky, není zamýšlené jako loketní opěrka, ta je podle mě vyklopená mezi opěradly, tady je to vidět.

[odkaz]
Avatar - wakantanka
5. 2. 2014 18:30
Re: O_o
čo ja viem? podľa mňa vzhľadom k účelu a predpokladanej cene je to auto celkom v pohode. Oproti 2008 ktorá vyzerá ako nafúknutá 208 je to celkom cool >:D Exot ako sa sluší a patrí. Ženám sa bude páčiť a chlapom ktorí to zacvakajú tak asi tiež >:D
Avatar - Emel
5. 2. 2014 18:27
Re: Když cirkus...
...nejspíš za příplatek... a dáš tam pádlem i zpátečku nebo P?