Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Corvette Stingray Convertible na nových fotografiích

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Premiéra nové Corvette Stingray Convertible se odehraje v Ženevě s odstupem několika týdnů po představení verze s uzavřenou karoserií. Utajit podobu novinky až do výstavního odhalení se Chevroletu nepodařilo.

Sedmá generace Corvette Stingray patřila k nejočekávanějším novinkám letošního roku. Premiéra verze s uzavřenou karoserií odhalila prakticky vše ohledně techniky i designu nového modelu, ale podoba verze se skládací střechou zůstala utajena.

Začátkem února General Motors potvrdil, že se premiéra druhé karosářské varianty odehraje na autosalonu v Ženevě. Již před tímto oznámením se vyrojily první neoficiální fotografie Corvette Stingray, ale až těsně před zahájením ženevského autosalonu Chevrolet uvolnil oficiální sadu, která nabízí pohledy na novinku z několika různých úhlů a hlavně odhaluje, jak vypadá s nataženou střechou.

I nejnovější Corvette Stingray zůstává věrná plátěné skládací střeše a neporušuje tradici zavedenou spolu s první generací Corvette v roce 1953. Tím ovšem odkazy na minulost končí a stejně jako kupé nabídne i Convertible moderní techniku.

V přídí je tedy uložen nově vyvinutý small block LT1 V8 o objemu 6,2 l s přímým vstřikováním, plynule proměnným časováním ventilů a deaktivací poloviny válců. Má výkon 456 koní (335 kW) a točivý moment 610 Nm. Tato síla je přenášena prostřednictvím sedmistupňové manuální převodovky na zadní kola.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)