Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Corvette Stingray Convertible: Světová premiéra bude už v Ženevě

Michal Fokt
Diskuze (0)
Proslýchalo se, že GM ukáže otevřenou verzi nejnovější corvette už na letošním ženevském autosalonu. Nyní je to oficiálně potvrzeno.

Nejprve to vypadalo, že se nejnovější kupé Corvette Stingray bude vyhřívat na výsluní pozornosti alespoň rok a pak teprve přijde čas na kabriolet. General Motors má ale úplně jiné plány a jak naznačovaly v kuloárech některé nesmělé hlasy, představení Corvette C7 a její varianty Corvette Stingray Convertible bude dělit pouze kvartál.

GM totiž oficiálně oznámilo, že světová premiéra kabrioletu sedmé generace modelu Corvette proběhne už za měsíc na ženevském autosalonu a snaží se nás potěšit také nákresem jeho siluety. To je sice milé, ale ani to nebylo potřeba. Určitě si vzpomenete, že se krátce po premiéře kupé objevily na síti i velmi věrohodné fotky kabrioletu.

Sice se později ukázalo, že nejsou reálné, ale jde o vizualizaci budoucího modýlku od firmy Maisto, nicméně tím bylo de facto potvrzeno, že odpovídají skutečnosti, na čemž si tento výrobce modelů zakládá.

To nám ale určitě nezabrání se na ženevskou premiéru těšit, minimálně proto, že bude k dispozici více fotografií a možná se i dozvíme, jak bude s určitě o něco těžším kabrioletem small block V8 6.2 o výkonu 456 koní cvičit..

Michal Fokt
Diskuze (0)