Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Cupra má první dealerství v České republice. A další budou následovat

Stanislav Kolman
Diskuze (50)

Sportovní značka patřící pod křídla Seatu už se může pochlubit první prodejnou na území České republiky. Najdete ji v Praze, brzy se však objeví také v Plzni a Brně.

Pokud chcete naživo vidět Cupru Atecu či jiné produkty této nové sportovní značky patřící španělskému Seatu, zamiřte do Pyramida Centra v Praze-Průhonicích. Právě tady se totiž nachází první dealerství společnosti, která vznikla v únoru 2018 a zatím má na trhu jeden model. Co nevidět se však objeví další zastoupení, konkrétně se bavíme o Autocentru Šmucler v Plzni a Louda Brno.

Cupra má za úkol vyplnit prostor mezi mainstreamovým a prémiovým segmentem. Není to ale jen o sportovních autech pro běžný provoz, založena byla taktéž divize Cupra Racing vyvíjející vozy Cupra TCR pro okruhové závody cestovních vozů. Ani tady ale aktivity společnosti nekončí, opomenout nesmíme ani angažovat v seriálu ETCR, kam Cupra míří se svým elektrickým závoďákem e-Racer. Na startu jej uvidíme v roce 2020.

Cupru Atecu, tedy první produkt nové značky, asi netřeba blíže představovat. Kompaktní SUV dostalo zážehový dvoulitr TSI s výkonem 300 koní v kombinaci se sedmistupňovou samočinnou převodovkou a pohonem všech kol. Z klidu na stovku vůz zrychluje 5,2 sekundy a pokračovat může na maximální rychlost 217 km/h. Auto už nám v redakční garáži dělalo společnost a vy si už teď můžete přečíst, jak si vedlo ve srovnání s dalším koncernovým SUV se sportovním odznakem – Kodiaqem RS.

Není to ale jen o autech. V nově otevřených dealerstvích se kromě Cupry Atecy můžete těšit také na sortiment příslušenství. Cupra navázala partnerství s několika malými studii a řemeslnými dílnami, které nabízí ručně utvořené výrobky a limitované edice produktů. Pokud to máte do Prahy, Plzně či Brna daleko, nezoufejte. Vozy Cupra lze objednávat i u autorizovaných prodejců Seatu.

Zatímco letos se vše bude točit hlavně kolem Cupry Ateca, v roce nadcházejícím už se můžeme těšit na další produkty. Třeba sportovní Cupru Leon, jenž vzejde z nové generace tohoto populárního španělského kompaktu. Počítá se i s kombíkem. Opomenout nesmíme ani připravované SUV-kupé, které bude prvním „neseatím“ produktem nové značky.

Stanislav Kolman
Diskuze (50)

Doporučujeme

Avatar - wakantanka
27. 1. 2019 22:09
Re: Co je špatného na značce Seat?
Tak mi vysvetli čo je okrem ceny také jedinečné na Seate s inými nárazníkmi a označením. Velkoseriova technika zabalená v konfekcii s pár cingrlátkami. Kým tej technike nedajú aspoň vlastný kabát nedá sa konštatovať nič iné.
27. 1. 2019 17:07
Re: Co je špatného na značce Seat?
To ja som si pred asi 5 rokmi kupil Seat Toledo 1,2 TSI a musel som vysvetlovat preco vlastne benzin a preco nie Rapid :-)
27. 1. 2019 16:30
Re: Co je špatného na značce Seat?
Vystihl jsi to bohužel naprosto přesně. Co já už jsem se Čecháčkům navysvětloval, proč jsem si koupil Leona ST a ne Octavii Combi! >:D
Avatar - Blue Sun
27. 1. 2019 15:49
Re: Co je špatného na značce Seat?
To, že se jim záměr nepovedl ale neznamená, že ten plán neměli. Vždyť to VW velkohubě prohlašoval, jak Seat bude ta sportovní značka, minimálně konkurence pro Alfu Romeo. Škoda bude levnější, rodinná značka, zaměřená na poměr ceny a výkonu.
Nějak se jim to nedaří a nedaří...
Avatar - Blue Sun
27. 1. 2019 15:47
Re: značky netřeba
On už nás koncern přesvědčí, že jsou to vlastně úplně jiná, lepší a dokonalejší auta...