Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

D47: Jeden z ostravských mostů již nesnese ani zátěžové testy

Jan Mička
Diskuze (48)
Stav mostů na ostravské dálnici D47 je čím dál horší. Na nejvíce poškozeném dokonce nelze provádět ani zátěžové zkoušky.

O problematických mostech na ostravské části dálnice D47 jsme psali již na začátku září. Tehdy Ředitelství silnic a dálnic zakázalo vjezd vozům nad 3,5 tuny na některá tělesa v okolí Ostravy-Přívozu, přičemž ve všech postižených oblastech snížilo maximální povolenou rychlost na 50 km/h.

Nyní je však situace horší, než se na první pohled zdálo. Sjezd z dálnice, který je podle informací serveru iDnes.cz označován jako objekt 228, je v tak žalostném stavu, že na něm nemohou být provedeny ani zátěžové zkoušky. Ty jsou plánovány na dnešní den, a měly probíhat za pomoci těžké techniky a speciálního zařízení pro měření vibrací. Metoda však bude moci být použita pouze u druhého z kritických těles.

Problémy s nevyhovujícími mosty, které trápí posuny nosníku, praskliny a trhliny, nejsou jediné, které dálnici D47 postihují. V průběhu loňského roku se totiž řešila absence chybějícího podkladového materiálu v úseku mezi 153. a 155. kilometrem. Po zdlouhavých peripetiích nakonec zhotovitel uznal chybu a vše vyústilo v závazek o sjednání nápravy.

Jan Mička
Diskuze (48)
29. 11. 2014 07:39
Re: Smutný fakt v ČR.
Je to jen o lidech, Esenbe. Za vše můžou lidi.
Vlastním řadovku z přelomu 19/20. století v historickém centru, před domem je bez předzahrádky přímo dlážděný chodník v majetku města. Za ta léta značně hrbolatý, v zimě je nemožné ho řádně uklidit a řešil jsem to s městem... bez zájmu.
Na vlastní náklady jsem dělal poté rekonstrukci přípojek, zorganizoval jsem 3 firmy jimž patří přípojky tak, že se otevření chodníku, výměnu přípojek, zapískování a zpětné (rovné) vydláždění omezilo na jediný den.
Sousedy jsem o tom s ročním předstihem informoval s tím, že by si mohli zajistit přeložení dlažby, aby se po tom aspoň dalo chodit. Co myslíš ? Bez zájmu, není to totiž jejich. Jen nejbližší soused se do toho pustil se mnou.
Ne že bych to úplně nečekal.
Avatar - rohYpnol
28. 11. 2014 22:57
obraz naší doby
stav dopravní infrastruktury je excelentním indikátorem stavu společnosti. Kdyby to u nás bylo jen o těch dálnicích... Jenže to je jen důsledek.

Eurovia zhotoví naprosté šméčko, a kdo dostane příští zakázku? Opět Eurovia! A ještě má tu drzost svalovat vinu na zadávací podmínky. ZE ZÁKONA JE ZA DÍLO VŽDY ZODPOVĚDNÝ ZHOTOVITEL. Zhotovitel NESMÍ postavit stavbu, která nesplňuje obecné technické podmínky.
28. 11. 2014 16:47
Re: dvouletá životnost
Jo! :-)
28. 11. 2014 16:47
Re: Muhehe
>:-[]
28. 11. 2014 16:46
Re: Euro-vyjó
:-)