Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Renault Duster Détour: Zdařilý koncept s nejistou budoucností

Jan Mička
Diskuze (3)
Autosalon v Johannesburgu přinesl zajímavý koncept Renault Duster Détour. Přestože by o podobně střižený model zájem byl, s výrobou se prozatím nepočítá.

Za zajímavým konceptem stojí evropské designové centrum Renaultu a přidružené složky přímo z Johannesburgu. Na první pohled zaujme zdařilé lakování kombinující žlutou perleť a matnou šeď, vetší světlá výška a stranou nezůstávají ani dvoubarevná 18“ litá kola. Přibyly ochranné plastové díly nárazníků, mohutné střešní ližiny s dvojicí reflektorů a zadní světla dostala LED techniku. Nelze přehlédnout inspiraci konceptem Renault DCross, který se představil loni v říjnu na autosalonu v Sao Paulu. Ideální výbava pro Dakar, co říkáte? Realita však bude jiná. Automobilka totiž se sériovou výrobou prozatím nepočítá, zároveň však nezavrhla možnost limitované edice.

Nenechejte se zmást logy Renault. Koncept je postaven na aktuálně faceliftované verzi Dacie Duster, která se v některých zemích prodává pod značkou chlebodárné automobilky. Prozatím však není jasné, jaký agregát se nachází pod kapotou. Vzhledem k tomu, že koncept podle dostupných informací nedisponuje pohonem všech kol, přichází v úvahu nový přeplňovaný čtyřválec 1,2 TCe (90 kW) nebo vznětová patnáctistovka dCi s výkonem 80 kW. Vycházíme z předpokladu, že automobilka zvolila jeden z nejsilnějších dodávaných agregátů.

Jan Mička
Diskuze (3)
17. 10. 2013 17:48
Re: Výraz koncept pre premaskovaný Duster ...
Jasnačka, aj antikoncepcia ich má dosť ;-)
17. 10. 2013 16:44
Re: Výraz koncept pre premaskovaný Duster ...
slovo koncept ma mnoho vyznamu ;-)
17. 10. 2013 16:42
Výraz koncept pre premaskovaný Duster ...
... je trúfalosť.