Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF: Tahače pro Gistrans Czech Republic

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Společnost Truck Trade, s. r. o., předala osm nových tahačů DAF FT XF 460 dopravní společnosti Gistrans v České republice.

Slavnostního předání flotily nových návěsových tahačů se v areálu společnosti Truck Trade, s. r. o., autorizovaného dealera značky DAF, v Modřicích u Brna zúčastnili jednatel společnosti Gistrans Ing. Vladimír Racek, MBA, obchodní ředitel společnosti DAF Trucks CZ Karel Skála, ředitel prodeje vozidel společnosti Truck Trade, Ing. František Repecký, MBA, a další.

Do služeb společnosti Gistrans zamířilo celkem osm tahačů DAF FT XF 460, vybavených nejprostornější kabinou Super Space Cab s vnitřní výškou 2105 mm a dvojicí lůžek pro odpočinek posádky.

Označení tahačů pak odhaluje, že k jejich pohonu slouží 12,9-litrový přeplňovaný řadový šestiválec PACCAR MX-13, disponující výkonem 340 kW (462 k) při 1425 až 1750 min-1 a točivým momentem 2300 N.m dostupným od 1000 do 1425 min-1. S touto pohonnou jednotkou pak spolupracuje dvanáctistupňová automatická převodovka AS-Tronic.

Společnost Gistrans je významným mezinárodním přepravcem, který působí v celé Evropě a její vozový park je silně orientován na značku DAF. To ostatně dokazuje i skutečnost, že více než 800 vozidel z flotily čítající přes 1000 nákladních souprav nese logo právě této značky.

Na českém trhu začala společnost operovat v roce 1997. V současnosti zde má dvě distribuční střediska a provozuje přes 80 souprav tahačů s návěsy, z nichž stejně jako u mateřského podniku naprostá většina nese značku DAF.

Předání osmi tahačů DAF FT XF 460 je druhou částí z celkového letošního kontraktu dvaceti vozidel pro dopravní společnost Gistrans v České republice.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)