Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DAF XF 510 FT Anniversary Edition pro Českou republiku

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
DAF oslavuje dvacet let svého oficiálního působení na českém trhu prostřednictvím limitované série XF 510 FT Anniversary Edition.

DAF k 20. výročí pro české zákazníky připravil sérii dvaceti vozidel XF 510 FT Anniversary Edition, která spojuje speciální metalický lak se zlatým nádechem, leštěná hliníková kola a polepy v českých národních barvách.

Vedle výjimečného barevného provedení svého exteriéru se tyto tahače pyšní i kabinou Super Space Cab se vzduchovým odpružením. Atraktivitu zevnějšku vylepšuje střešní spoiler, boční límce a mezinápravové spoilery, které optimalizují proudění vzduchu a snižují spotřebu paliva až o 10 %.

Součástí standardní výbavy v rámci výroční edice jsou mimo jiné elektricky vyhřívaná hlavní a širokoúhlá zpětná zrcátka, hlavní světlomety LED, integrované denní osvětlení LED, mlhová světla s přisvícením do zatáčky, dálkové světlomety Skylights ve střešní nástavbě a vzduchové houkačky po obou stranách kabiny.

Za přitažlivým zevnějškem XF 510 FT Anniversary Edition se ukrývá komfortně zařízený interiér, v němž jsou kůží čalouněná sedadla se vzduchovým odpružením, vyhříváním a aktivní ventilací. Kůží je obšitý i volant o použity jsou dekorační prvky interiéru z leštěného hliníku.

Komfort na palubě vedle automatické klimatizace zvyšuje i střešní okno se stínící roletkou a elektrickým ovládáním, nezávislé teplovzdušné topení s časovačem,záclony pro čelní i boční okna a chladnička o objemu 42 litru umístěná pod spodním z dvojice lůžek umístěných za sedadly.

Ve výbavě pak nechybí audiosystém se šesti reproduktory, navigační systém s možností připojení externích zařízení přes rozhranní USB nebo Bluetooth, handsfree DAF Truck Phone s možností připojení dvou telefonů pomocí Bluetooth, digitální tachograf VDO a příprav pro systém německého výběru mýta Maut.

Nad bezpečností bdí mimo jiné varování při opuštění jízdního pruhu a před hrozící kolizí, systém nouzového brzdění, stabilizační systém, prediktivní i adaptivní tempomat a prediktivní řazení, asistent hodnocení jízdního stylu, zvukové znamení při couvání, noční zámek DAF NightLock a ruční hlavní vypínač.

Základem všech XF 510 FT Anniversary Edition je rám vyrobený z vysokopevnostní oceli. Zadní náprava se systémem Stabilink zlepšuje stabilitu jízdy a přesnost ovládání vozidla. Palivové nádrže o objemu téměř 1300 litrů umožňují dlouhý dojezd bez potřeby tankování.

K pohonu slouží přeplňovaný řadový šestiválec PACCAR MX-13 s výkonem 375 kW (510 k). S motorem je spojena dvanáctistupňová automatizovaná převodovka AS-Tronic se systémem rychlého řazení Fast Shift a funkcí EcoRoll, umožňující řízené sjíždění ze svahu s rozepnutou spojkou. Brzdový systém šetří výkonná MX motorová brzda o výkonu 360 kW.

DAF na XF 510 FT Anniversary Edition standardně poskytuje prodlouženou tříletou záruku na celé vozidlo s omezením do 500.000 km.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)