Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Datsun redi-GO Concept: miniSUV pro rozvojové trhy

Michal Fokt
Diskuze (4)
Budgetová značka Nissanu se nám utěšeně rozrůstá. Model Go dostává, byť zatím pouze ve fázi konceptu, už třetí karosářskou verzi - mini SUV redi-GO.

Nissan představil svou levnou značku Datsun prostřednictím minivozu Go a následovala jeho prodloužená verze Go+ a nyní je, jak se zdá, na spadnutí další karosářské provedení. Na výstavě Auto Expo v indickém Dilí se představilo mini SUV redi-GO.

Autíčko se zvýšenou světlostí podvozku a vytaženými plastovými lemy blatníků se ani příliš nesnaží hrát si na SUV, tvary karoserie evokují spíše klasický hatchback nebo mini MPV a vzhledem k tomu, že sice využívá techniku modelu Go, ale design je zcela nový, je také z toho, co nám Datsun doposud ukázal, s přehledem nejlíbivější a rozhodně (v této fázi) nevypadá jako vůz, vyráběný s důrazem na co nejnižší cenu.

Vzhledem k tomu, kolik konceptů mini SUV se letos v Dillí sešlo, je zcela jisté, že se v Indii chystá velký boom této kategorie, jenž bude mít navíc zřejmě přesah i do dalších zemí, jako je Indonésie nebo Thajsko, Datsun nicméně zatím odmítl budoucnost studie komentovat. Prozradil pouze, že má rozvor náprav 2350 mm a délku díky malým převisům jen o kousek větší a že by cílem takového auta, považovaného v Indii za rodinné, bylo mířit na ty zákazníky, kteří si budou chtít v Indii koupit svůj první nový vůz.

Michal Fokt
Diskuze (4)
Avatar - pelikoš
6. 2. 2014 21:51
Re: jo
jojo nissan :yes: :-!
6. 2. 2014 21:32
Re: jo
No ja neviem. Podľa mňa by konečne mali pochopiť, že mini nie je cesta pre chudobné trhy. Cesta sú modely ako C-Elysée alebo Dacia. Žiadne mini nie je o toľko lacnejšie, o čo je menšie, menej praktické a užitočné. Staršia, jednoduchá a overená technika - ten recept by mohol fungovať.
Avatar - 3_diamanty
6. 2. 2014 21:25
Re: jo
boh vie co by si pisal keby s tym prisiel hyundai, to by az tak v pohode nebolo asi >:D

ze pan nissanista ;-)
Avatar - pelikoš
6. 2. 2014 18:52
jo
tak tohle je docela v pohodě,nejen pro rozvojové trhy...