Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Dopravní policie má tři nové šestiválcové Superby 4x4

Michal Fokt
Diskuze (161)
Dnes v Mladé Boleslavi proběhlo předání dalších tří rychlých Superbů pro dálniční policii. Celkem jich má tím pádem k dispozici už deset.

V prosinci loňského roku převzala dopravní policie sedm vozů Škoda Superb 3,6 FSI V6 s pohonem všech kol a dvouspojkovou převodovkou DSG, které tak nahradily v roli dálničních stíhačů vysloužilé Volkswageny Passat R36. Nyní je doplňují další tři exempláře ve stejné specifikaci.

Trojici šestiválcových Superbů s výkonem 191 kW, které zrychlí z nuly na stovku za 6,4 s a mohou jet maximální rychlostí 250 km/h, dnes dopoledne před Zákaznickým centrem Škoda Auto převzali z rukou šéfa prodejní organizace Škoda Auto Česká republika Ing. Luboše Vlčka ředitel dopravní policie, plk. Ing. Tomáš Lerch a první náměstek policejního prezidenta plk. Mgr. Martin Vondrášek.

Všech deset policejních vozů Škoda Superb dostalo speciální výbavu pro potřeby Policie ČR. Vpředu a vzadu jsou skrytá výstražná LED světla použitelná jako maják, za čelním i zadním sklem se nacházejí displeje s červenými diodami pro naprogramovaná hlášení. Na palubě je i vysílačka Pegas Integrovaného záchranného systému České Republiky, GPS přijímač a Emergency System Data Recorder pro záznam pohybu vozidla. Nechybí ani mobilní přenosný hledací reflektor, druhá autobaterie, a také technika pro identifikaci a záznam dopravních přestupků včetně radarů pro měření rychlosti.

Vše je jako dosud velmi pečlivě skryto pohledům okolí a Superby tak jsou v provozu velmi nenápadné, jediným „podezřelým“ prvkem výbavy je přídavná anténa na střeše. V okamžiku, kdy si jí všimnete, ale bude nejspíš už pozdě…

Michal Fokt
Diskuze (161)
Avatar - peV
9. 5. 2014 20:58
Re: Limity
Já s tebou souhlasím, ale nevytrhávej ten komentář z kontextu: někdo řekl, že a) hlídání dálnic není moc důležité a současně b) to ještě stojí peníze za drahá auta a provozní náklady.
Já říkám, že sice jsou mnohem důležitější úkoly, ale a) hlídání dálnic je taky prospěšné a současně b) to žádné extra vysoké náklady nepřináší.
Z toho plyne, že to ostatní - důležitější - úkoly a funkce, co policie má, nijak negativně neovlivňuje. Tohle s tvým komentářem není ve sporu a já s ním souhlasím.
9. 5. 2014 18:01
Re: K čemu
Kdybyste věděl, jak probíhá finální montáž, tak se praštíte do čela.
9. 5. 2014 17:58
Re: Limity
Problém je v tom, že jakýkoli argument o výdělečnosti policejní práce je cestou do pekel. Policie NENÍ určena k výdělečné činnosti a z morálního a demokratického hlediska ani NIKDY NESMÍ takto jednat. Jakmile začneme přemítat o tom, že PČR vydělává, nění to win-win, ale fail-fail, vždy a všude.
Avatar - NSA
5. 5. 2014 06:13
Re: Ajajaj
správně "úsekové měření" ty lingvisto :no:
5. 5. 2014 00:36
jak dlouho tu bude
viset na titulce tahle kravina o trech udanejch skodovkach?