Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Drsný shakedown: Ken Block včera zrušil Fiestu WRC (video)

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Američan Ken Block nezvládl úvodní shakedown Portugalské rallye a soutěž pro něj skončila ještě dříve než začala.

Ken Block s Fiestou WRC při úvodním shakedownu vyjel mimo ideální stopu a najel na nerovnost, která jej v pravotočivé zatáčce vymrštil do vzduchu. Následně se Fiesta WRC i se svou posádkou pětkrát otočila přes střechu a skončila mimo trať.

Block i jeho navigátor Alex Gelsomino vyvázli z nehody bez zranění, ale pro jistotu absolvovali vyšetření v nemocnici, po němž je lékaři propustili. Ford Fiesta WRC již takové štěstí neměl a byl tak zničen, že se jen mechanikům nepodařilo zprovoznit, což znamená, že Ken Block ve třetím podniku letošního seriálu WRC, Vodafone Rally de Portugal, startovat nebude.

Americký jezdec je ve službách automobilky Ford od loňského roku a kromě seriálu WRC ji zastupuje i v Rally America a X Games. Třiačtyřicetiletý Ken Block se v motoristickém sportu proslavil poprvé v roce 2005, kdy se stal nováčkem roku v Rally America. Až do loňského roku byl spojován především se Subaru Impreza.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (6)
Avatar - Emel
26. 3. 2011 18:21
Re: Block
Náhodou celkem drží krok s ostatními... WRC je elita a Block vcelku skromně uznává, že se má ještě co učit.
25. 3. 2011 21:55
Block
Tahle mediální figrka by neměla jezdit rally ale vozit děti kolem lunaparku. Neříkám že neumí jezdit, ale na to jakou má techniku moc zatím nepředvedl. Něco jinýho je desetkrát projet zatáčkou až to bude podle představ kameramana a něco jinýho je rally. Jinak nehoda nebyla nijak hrůzná
25. 3. 2011 19:43
Drsne
V civilnom aute by nasledky boli asi ovela horsie. Ktovie aku mal v tom case rychlost.
25. 3. 2011 13:24
Nebylo to včera
Shakedown se nejel ve čtvrtek (jako se jezdí tradičně), ale již ve středu. Ve čtvrtek se jela divácká specilka v Lisabonu - pouze malý detail.
Avatar - gld
25. 3. 2011 12:52
blocky block
Noo, to už taká sláva nie je, keď treba ísť dobre "na prvý krát" ;-)

Ale tak stáva sa