Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

DS E-Tense FE 19 je novou zbraní z Francie pro šampionát Formule E

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
Francouzská značka DS Automobiles patří mezi dnes již tradiční účastníky seriálu závodů Formule E a pro nadcházející si připravila monopost E-Tense FE 19.

Formule E ve své páté sezóně přistoupí k zásadní modernizaci monopostů a na start se na podzim letošního roku postaví vozy druhé generace. Mezi první účastníky šampionátů, kteří odhalují své nové závodní elektromobily, se zařadila i francouzská značka DS Automobiles, resp. její divize DS Performance.

Monopost pojmenovaný DS E-Tense FE 19 rozhodně zaujme svým designem. Ten je podřízen dosažení co nejlepších aerodynamických vlastností vozu s rozvorem náprav 3,10 m, celkovou délkou 5,16 m, šířkou 1,77 m a výškou 1,05 m.

Jednomístný závodní vůz s minimální pravidly povolenou hmotností 900 kg včetně pilota a baterií, jejichž hmotnost je 385 kg, je vybaven elektromotorem o výkonu 250 kW (340 k), jemuž potřebnou energii poskytují baterie s kapacitou 54 kWh.

Maximální rychlost monopostu na pneumatikách Michelin Pilot Sport EV o rozměrech je 245x40 R18 vpředu a 305x40 R18 vzadu se má pohybovat kolem 230 km/h, což má být ideální nastavení pro závody na městských okruzích. Akceleraci z 0 na 100 km/h zvládne DS E-Tense FE 19 za 2,8 s.

Divize DS Performance při vývoji monopostu druhé generace využila své dosavadní zkušenosti se závody Formule E a její novinka se může mimo jiné pochlubit i novým systémem rekuperace kinetické energie, novou převodovkou i zavěšení zadních poháněných kol a kompletně přepracovaný je i brzdový systém, chlazení a elektronika, optimalizující napájení.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (10)
15. 3. 2018 10:57
Re: I kdyby vyhráli celý seriál,....
nechci ti brat iluze, ale ty prechy se jim vratej, vydelaj na tom za jednu sezonu vyc nez ty si vydelas za 50 tvejch zivotu ;-)

gycovina jsi spise ty
14. 3. 2018 23:48
Re: I kdyby vyhráli celý seriál,....
Inu dobrá, budeme čekat. :-) Ať budují. Zatím jsem to jejich budování popsal první větou v 18:36. ;-)

Já furt jen čekám. U Fiata, Alfy, BMW, Mazdy, Tesly, Lancie teď tedy i u Citroëna, .....abych dřív nezaklepal bačkorama. Akorát Saab mě předběhl. >:D :-!

Avatar - Hammunasakra
14. 3. 2018 22:52
Re: I kdyby vyhráli celý seriál,....
V čem vidíš ten kýč? :-)

To je prostě vůz Formule E [odkaz] jak by sis ho představoval? ;-)
Avatar - Hammunasakra
14. 3. 2018 22:50
Re: I kdyby vyhráli celý seriál,....
Mám na mysli že tuhle byli v krizi a teď maj Opel = to před pár lety asi moc lidí nečekalo

Současný vedení firmu dalo do stavu že něco jako DS můžou začít budovat = maj to nejdůležitější = prachy a vypadá to že narozdíl od svejch předchůdců maj i schopnosti

První vlna modelů = byl takovej dort od pejska a kočičky = sebrali co měli a snažili se z toho udělat to nejlepší. Místama to dopadlo jako ten dort :-)

Ale teď už můžou nakoupit nebo vyvinout lepší přísady = tak uvidíme co s nima udělaj
14. 3. 2018 22:42
Re: I kdyby vyhráli celý seriál,....
Ano = nerozporuji = ale znovu = jak to souvisí s nenaplněnými sny spojenými s posmrtným vzkříšením písmen DS. ? >:D

S bonusem nový velký značky. Kterou velkou značku tím máš na mysli ? Máš-li na mysli DS, čím je velká ? ;-)