Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Eadon Green Black Cuillin: Do Ženevy míří nová automobilka, o které nevíme nic

Michal Fokt
Diskuze (1)
Na ženevském autosalonu bude mít premiéru automobil Black Cuillin od doposud neznámého výrobce Eadon Green.

Nestává se úplně každý den, že by se představoval úplně nový výrobce automobilů, pokud to tedy není nějaký projekt elektromobilu, nejlépe čínského, ty se množí zhruba tempem dvou automobilek měsíčně a podobným fofrem se po nich slehne zem. Ale co je tohle? Média celého světa dostala pozvánku do haly 2 na stánek ženevského autosalonu, kde se světu představí nová značka Eadon Green.

Výrobce tam ukáže svou prvotinu Black Cuillin, o níž víme jen to, že o ní nevíme vůbec nic, ostatně jako o firmě samotné. Tedy kromě toho, že firma Eadon Green Limited byla oficiálně založena teprve 14. prosince loňského roku a vede ji Felix Eaton. Jediný dostupný teaserový snímek však ukazuje krásnou retrosiluetu tak trochu ve stylu ikonického Bugatti Atlantique. A to nám prozatím stačí.

O ostatním můžeme jen spekulovat - bude to další elektromobil? Další retro s osmiválcem od GM nebo něco úplně jiného? Jisté je však jedno - rozhodně to nebude nic levného...

Michal Fokt
Diskuze (1)
Avatar - nathan
20. 1. 2017 10:11
Hezká silueta
Kdyby realita vypadala jak ta silueta, byl by to krásný vůz. Líbí se mi retro a to nejen v auto dizajnu. Ono to není čistě o dizajnu. Jde o to, že v těch - jak to říct, starých tvarech je cítit něco jako ducha nebo tak něco. Lidé pořád obdivují starou architekturu, v Praze a jinde si fotí katedrály a podobně. I postaletích je z toho cítit majestátnost, prciznost starých mistrů stavitelů. To samé v nábytku třeba. Myslím že je to tím, že tehdy ten tvořitel do toho vložil něco jako lásku. Jsem přesvědčen, že v r. 2417 jestli nějaký bude, tak se lidé nebudou rozplývat a fotit si pozůstatky dnešních skleněných nákupních center a business komplexů. V nich totiž nelze spatřit nic, z čeho by člověk měl padnout na p*del. Před léty se mé ženě líbil PT Cruiser, koupil jsem jí ho. Už ho nemá ale stýská se jí, no :-)