Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Evropští designéři Hyundaie chtějí supersport

Michal Fokt
Diskuze (5)
Peter Schreyer a Luc Donckerwolke chtějí, aby luxusní značka Hyundaie Genesis podpořila své image supersportovním vozem.

Na New York Auto Show odchytili redaktoři australského CarAdvice oba klíčové designéry automobilky Hyundai - koncernového šéfdesignéra a jednoho ze tři hlavních šéfu Kie Petera Schreyera a nového šéfa designu prémiové značky Genesis Luca Donckerwolkea. A řeč nebyla ve společnosti konceptu N 2025 Vision Gran Turismo o ničem menším, než o supersportovním autě.

Schreyer je známý tím, že se už roky snaží prosadit sportovní auto u značky Kia, zatím bezúspěšně, nepočítáme-li warm-hatch pro_ceed GT, ale s novým zadokolkovým sedanem se možná vbrzku ledy pohnou. Stejného názoru je i ohledně možného supersportovního vozu Hyundai, tedy přesněji řečeno jeho luxusního brandu Genesis v režii sportovní divize N.

Schreyer naznačil, že už v tomto ohledu něco vzniká, ale jde zatím o ranou fázi a takový projekt pochopitelně chce svůj čas. Současně si designér nemůže být jistý, že projekt nakonec bude schválen, nicméně tato situace zavdává jisté důvody k optimizmu. Vždyť má v týmu Donckerwolkea, autora Gallarda, Murcielaga, Bentleye EXP 10 Speed 6 a dalších vozů.

Sám Luc se přiznává, že je autorem konceptu N 2025 a je že je to (pochopitelně) jeho oblíbený kousek a dodává, že to, na čem se teď v designcentu značky pracuje, bude mít určité rysy této studie. Jinými slovy - už není namístě ptát se jestli, ale kdy bude...

Michal Fokt
Diskuze (5)
Avatar - Ham.
30. 3. 2016 23:42
Re: Podle mě
No ona je to dnes už spíše nutnost pokud chtějí bojovat s největšími koncerny jako rovný s rovnými, a to jistě chtějí (posun z low costu je za poslední roky patrný), tak se bez supersportu asi neobejdou, protože všechny velké koncerny jej mají, Toyota má, FCA má, VW má, GM má, Honda má, Nissan má, Daimler má, Ford má. Takže pokud nechtějí zůstat vnímání jen jako výrobci masových plechovek bez schopnosti uspět s náročnějším produktem, tak je supersport skoro must.
Avatar - Uživatel_5340709
30. 3. 2016 20:29
Re: Podle mě
Špatnej příklad, nissan už dávno image měl, říká ti něco Skyline? ;-)
Avatar - praděda7
30. 3. 2016 18:49
Re: Podle mě
Blbej nápad? Asi jo. Blbé jméno.........blbý nápad. Není náhodou, že si zpěváci a herci často mění jméno aby se dali lépe "prodat"... ;-)