Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Genesis X Speedium Coupe je koncept elektrického GT. Naznačuje budoucí design značky

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Genesis, prémiová značka koncernu Hyundai Motor Group, představila designovou studii X Speedium Coupe.

Ta je v podstatě evolucí loňského konceptu Genesis X, který také představoval vizi velkého elektrického kupé. Novinka však přichází s několika změnami.

Nejvýznamnější je určitě odlišné provedení předních partií, auto přišlo o klasicky vyhlížející masku chladiče s grilem, místo nabízí hladké řešení, doplněné navíc o zajímavý prvek tvořený dvěma LED lištami. Ty také tvoří přední osvětlení.

Dále si pak můžeme všimnout nových kol, za nimiž vykukují brzdy s ventilovanými kotouči a žluto-zelenými třmeny. Ke změnám došlo i vzadu, střecha se nyní svažuje "plynuleji" až k zadnímu spoileru ve tvaru kachního ocasu.

To vše doplňuje agresivněji tvarovaný zadní nárazník s difuzorem, opět se dostalo i na minimalistická světla. O technice či rozměrech výrobce mlčí.

Koncept má totiž jinou roli. Nejde o showcar nebo prototyp, ale vyloženě o designovou studii, která ukazuje, jakým směrem se značka v blízké budoucnosti vydá. Některá designová řešení se tak objeví na příštích elektromobilech značky Genesis.

Ta plánuje, že v roce 2030 bude prodávat výhradně elektřinou poháněná auta, přičemž chce mít šest modelových řad. Jestli mezi nimi bude také luxusní GT s jedním párem dveří, v tuto chvíli není jasné.

Video se připravuje ...

Jan Zajíc
Diskuze (0)

Doporučujeme