Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Exkluzivně: Škoda Fabia nové generace, nebo Rapid Spaceback? (+video)

Aleš Jungmann
Diskuze (132)
V Mladé Boleslavi se intenzivně pracuje na Fabii třetí generace, po silnicích však jezdí i prototypy Rapidu Spaceback. Co jsme to vlastně přistihli? Máme pro vás video.

Oficiální představení Fabie třetí generace by mělo proběhnout za necelý rok na ženevském autosalonu. I ona díky platformě MQB zhubne, počítá se s mírně delším rozvorem a zavazadelníkem zvětšeným na zhruba 350 litrů (nyní 315 l).

Mezi hlavní úkoly designérů patří zamezit opakování chyby současné verze, ta je totiž opticky (i fakticky) úzká a vysoká. Novinka získá podobnou tvář jako rapid - tedy s nízkými, do blatníků protaženými hranatými světlomety. Zajímavým jednotícím prvkem bude zvýšený přechod pontonu plechu zadních dveří do sloupku C. I tady se počítá s novou generací motorů včetně malých vznětových tříválců 1.2 TDI.

"Nová Fabia nebude módní vůz, ale automobil s jednolitým designem a hladkými liniemi, které znáte z Rapidu nebo nové Octavie. U Fabie se možná ještě rozvinou," uvedl člen představenstva automobilky Škoda Frank Welsch v jednom z rozhovorů. Nová Fabia bude opět ve dvou karosářských variantách, tedy jako krátký hatchback a prostornější kombi. Hatchback by se měl délkou vejít pod čtyři metry. Nabídne lepší aerodynamické vlastnosti a asistenční systémy, které dosud Fabia neměla. Objeví se v ní například systém nouzového brzdění a také možnost propojení multimediálního systému s chytrým mobilním telefonem.

Na videu, pořízeném naším čtenářem na rychlostní silnici R10, je vidět dobře zamaskovaný prototyp. Podle některých informací jde o výborně zamaskovanou novou Fabii Combi, pravděpodobnější verze však hovoří o rapidu Spaceback. Přes snahu automobilky je „novost“ modelu jasně rozeznatelná například již zmíněným přechodem kapoty a sloupku, pozvolněji klesající zádí, novým tvarem bočního zasklení či opticky vyváženějšími proporcemi. Ostatně, podívejte se sami.

Video se připravuje ...

Aleš Jungmann
Diskuze (132)
21. 5. 2013 20:13
Re: už?
MAskování plní svůj účel :-! a zdejší odborníci se maj o čem bavit >:D
21. 5. 2013 20:12
Re: :D
To víš že viděl ale ty asi ne.
https://www.google.com/search?newwindo… />
[odkaz]

[odkaz]
Avatar - Petrolhead_CZ
18. 5. 2013 22:08
Re: To Dieselhead_CZ
Naštěstí není, kdyby nedej bože byla, nebyla by tak veleúspěšná, vyspělá a hlavně plná charakteru :-!

Jinak označení Dieselhead sedí jednoznačně na vás, když se zastáváte koncernového výrobku, který vyznává především filozofii právě toho svinstva, které patří do kamen. Ale hlavně, že se ušetří, typický čecháček >:D Ten Dým Ignorujte >:D
Avatar - Invert
18. 5. 2013 21:04
To Dieselhead_CZ
Hlavně, že ta tvoje volovina je česká...
Avatar - Petrolhead_CZ
17. 5. 2013 23:01
bullshit
Další VWolovina, co se snaží tvářit česky >:D