Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Facelift Škody Octavia: Takto vypadá základní čtyřoká verze s halogeny!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (77)
Faceliftovanou Škodu Octavia jsme zatím viděli jen načančanou s LED světlomety, teď ale jeden z našich čtenářů nafotil základní provedení.

Na oficiálních fotkách jsme si samozřejmě mohli prohlédnout pouze vyšňořený model, vybavený všemi myslitelnými příplatky. I špionážní videa z českých dálnic však zachycovala modernizovanou octavii vždy s LED světlomety. Jak ale vypadá základní provedení s levnější světelnou technikou? U výběhového modelu byl rozdíl značný, logicky ve prospěch dražších světlometů. Bez nich působila octavia dost chudě.

A vypadá to, že po faceliftu se rozdíl ještě prohloubí. I kdybyste patřili k fanouškům nového čtyřokého uspořádání, asi sami uznáte, že halogenům tato úprava zrovna nesvědčí. Podle našeho čtenáře Štěpána Jireše jsou navíc blikače umístěné ve vnitřní dvojici světlometů, což prý estetice taky nepřidá… Motivace zaškrtnout v příplatkové výbavě LED světlomety bude u modernizované octavie asi o něco větší!

redakce AUTO.CZ
Diskuze (77)
Avatar - Barry Lyndon
22. 11. 2016 16:46
Re: Je to změna
oni ten rozchod vážně zvětšili? A nebo tě jen ošálili podložkami, jako je jejich dobrým zvykem? :-)
Avatar - Londonbridge
22. 11. 2016 16:24
Re: Dyť to je úplně jedno, kdyby teď začala Škoda
Ano tam niekde je to .... naslapany Superb L & K 2 Tdi je pod Ł 35 000 tam uz som nahrnul priplatky. E cko tam len zacina bez akehokolvek zaskrtavania... Podla mna sa neda nazvat holotou nieco v tej vybave bude alebo musi byt... Pocitam ze airbags tam nechaju a svihadla uz tiez hadam nedavaju na zadne dvere... Je tam ale rozdiel ked porovname vybavu like for like ... ale to musi byt aj ked si osobne myslim a odmyslime si hviezdu na kapote alebo vrtule alebo styri kruzky , Superb dnes moze kludne konkurovat napucovanym Nemcom alebo Japoncom / OK z casti ma nemecky rodokmen Das Auto.../U mna ma :yes: a myslim si ze Kodiak bude slapat po krku rozbehnutym Korejcom dost silno....
Avatar - Emel
22. 11. 2016 15:41
Re: Dyť to je úplně jedno, kdyby teď začala Škoda
Mrknul jsem na anglické stránky a Sup L&K TDI140kW DSG je 32.800Ł, za 34 je 4x4.

Pár příplatků tam je, vyhřívaný volant s pádlama, MediaCommand, větrané sedačky, kamera, zadní boční bagy. Nad 35 se dostat dá, ale už v tom jsou věci jako WLan s LTE nebo 19" kola nebo panorama. Tuším, že podobná konfigurace by u Mercedesu vystřelila už dost vysoko.
22. 11. 2016 15:20
Re: Dyť to je úplně jedno, kdyby teď začala Škoda
Jak říkám, jiné ceny. V ČR je Superb L&K, 140 kW TDI, DSG, liftback za cca. 970 a holé E 220d (žádné AMG Line, nic), sedan, samozřejmě automat za cca. 1.270.

Co myslíš tím slušně nakonfigurovaný? V ČR je L&K dost obsáhlá výbava a i když bych si ještě nějaký příplatek našel, v součtu by to bylo pod 10 % ceny (možná i jen 5 %).

PS: Podíval jsem se do českého konfigurátoru E a jsem teď trochu zmatený. Mají tu balíček Technology za 0,- Kč s HUD, Command Online, Parking Pilot a dalšími věcmi. Nějaká chyba, nebo to myslí vážně? To by bylo zajímavé.
Avatar - Barry Lyndon
22. 11. 2016 14:38
Re: Toto vejde do dějin automobilového průmyslu!
tak Scorpio byl megafacelift (kdy byla snaha vytvořit jakoby úplně jiné auto) a pravda velice nepovedený. Toto je podle mě ale ještě vyšší level v tom, že je to celkově vzato facelift poměrně malý a přesto je výsledek jaký je... tedy strašný