Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Že by konečně? FCA investuje v Itálii pět miliard eur do nových modelů

ČTK
Diskuze (7)
Automobilka Fiat Chrysler Automobiles (FCA) slíbila, že mezi roky 2019 až 2021 investuje v Itálii do nových modelů a motorů více než pět miliard eur (130 miliard Kč).

Cílem je podpořit nedostatečně využívané kapacity závodů v zemi, zachovat pracovní místa a zlepšit provozní marži v Evropě. Firma to oznámila po setkání s odboráři ve svém závodě v Turíně.

Celkem chce firma v daném období uvést na trh 13 nových nebo modernizovaných starších modelů. Velká část investice se také zaměří na vývoj elektrických a hybridních motorů, uvedla agentura Reuters.

V továrně v Turíně by se podle plánu měla vyrábět plně elektrická verze městského modelu 500. V závodě na jihu Itálie se pak bude vyrábět kompaktní SUV Alfa Romeo a hybridní verze modelu Fiat Panda.

Fiat rovněž uvedl, že posune plánované ukončení výroby naftových motorů. Výroba měla původně skončit v roce 2021.

ČTK
Diskuze (7)
Avatar - speedfred
1. 12. 2018 12:41
Re: Podarená reklama
Dík.
Ja mám pocit že tu panuje niečo ako bez 4x4 v zimnom období ani na krok. S RWD som normálne chodil lyžovať keď sme išli vo dvojici. Teraz to už asi nedám pretože nie sú sklápateľné zadné sedačky ;-\ a strešné lyžiny asi kupovať nebudem.
Avatar - Dzakobo
30. 11. 2018 16:52
Re: Podarená reklama
Tak vždy v pořádku dojeďte. Když už jezdit, tak bych měl tak stažené půlky, že bych jezdil jen v A režimu. Byla by škoda ji omotat někde okolo stromu. Zvlášť na Vysočině, tam se tomuhle jde (jede) dost naproti.
Avatar - speedfred
30. 11. 2018 14:18
Re: Podarená reklama
:-O no asi nemám všetkých 5 po hromade ale momentálne je na zimákoch >:D . Chcem ju zazimovať,ale páliť benzín s ňou je tak pekné a zábavné aj v tomto počasí.
Zatiaľ veľká spokojnosť,aj keď bol malinký problemik ktorý odstránili behom 2-3hodin.
Avatar - Dzakobo
30. 11. 2018 13:43
Re: Podarená reklama
Jj, taliáni reklamy umí. Pamatuji na tu s modrou pilulkou a důchodci >:D

A co QV? Zatím bez poruch, jo? Teď jak přituhlo, tak je asi už zazimovaná, že? Kdo se všemi 5 pohromadě by kupoval na takové auto zimáky, že jo...
Avatar - Dzakobo
30. 11. 2018 13:36
Držím palce
Kromě ohrané písničky (ale pravdivé), že Giulii chybí kombi a Fiatu vůz velikosti Cromy, snad Tipo dostane 1.3T s manuálem. Pokud by benzíny končily i po FL jen na 120k, výkonovým vrcholem nabídky by se stal 1.0T... :-( A 1.3T s dvouspojkou prý taky žádná výhra, tak uvidíme.