Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ferrari Superamerica 45: Nové fotografie a informace

Diskuze (0)
Ferrari 599 opět přišlo o střechu. Název i samotný mechanismus odkazuje na předchozí typ 575 M Superamerica, jedná se však o zakázkový vůz vyrobený v jediném exempláři.

Automobil postavený na bází kupé řady 599 patří newyorskému sběrateli a velkému fanouškovi značky Ferrari Peteru Kalikowovi. Majitel si jej osobně převzal v Maranellu a poté představil světu o uplynulém víkendu na výstavě Concorso d’Eleganza Villa d’Este.

Celkem se jedná již minimálně o třetí otevřenou variantu řady 599 – po zakázkovém Ferrari P540 Superfast Aperta a osmdesátikusové sérii Ferrari SA Aperta. Máme však zprávy, že automobilka na zakázku postavila i další unikátní přestavby pro soukromé sběratele.

Nejnovější Superameriku postavilo oddělení Special Projects Ferrari jako unikátní exemplář na zakázku, na základě návrhu oddělení Ferrari Design.

Definitivní podobu vozu specifikoval v automobilce během vývoje sám majitel, který tímto vozem hodlá oslavit 45. výročí okamžiku, kdy se poprvé stal majitelem vozu se vzpínajícím se koněm ve znaku – proto číslo 45 v názvu auta.

Největší změnou proti výchozímu Ferrari 599 je otočně otvíratelná střecha z karbonu tvořící jeden celek s minimalistickým zadním oknem. Na rozdíl od poslední Superameriky – 575 M Superamerica – není tentokrát jednodílná pevná střecha ze zatmavitelného skla.

Ferrari Superamerica 45 se od standardní 599 liší novou přídí a speciálním designem kol v barvě karoserie s paprsky s diamantovou povrchovou úpravou. Karoserie má mimochodem identický odstín (Blu Antille) jako další oblíbený model pana Kalikowa – Ferrari 400 Superamerica cabriolet z roku 1961 (2331SA).

Ke speciálním projektům tohoto druhu patří pečlivé sladění barevného provedení. Superamerica 45 dostala hliníkový finiš A-sloupků, masky, krytů vnějších zpětných zrcátek, který na voze vytváří decentní kontrast. Karbonové prvky karoserie – zadní difuzor, prahy a střecha - jsou vyvedeny v tmavě modré, podobně jako interiér tohoto vozu.

Mimochodem, Superamerica 45 není prvním unikátním Ferrari ve sbírce Petera Kalikowa. V jeho garážích parkuje mimo jiné Ferrari 612 Kappa, které je speciální verzí modelu 612 Scaglietti.

Diskuze (0)