Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat 500 Prima Edizione: První vozy míří k majitelům v USA

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
Fiat North America v první polovině března zahájil dodávky limitované edice Fiat 500 Prima Edizione zákazníkům.

V červenci loňského roku na setkání klubu Fiat-Lancia Unlimited oznámila prezidentka Fiat North America Laura Soave, že se italská značka oficiálně vrací do USA. V září již byla prostřednictvím internetu nabídnuta první zaváděcí série Fiatu 500 s označením Prima Edizione.

Úvodní edice byla nabízena výhradně prostřednictvím webové stránky fiatusa.com. Zájemci se mohli registrovat prostřednictvím internetového formuláře a odesláním zálohy 500 dolarů z platební karty. Kvóta 500 kusů byla vyčerpána během 100 minut.

První vozy z této limitované série vyrobené v mexické továrně Toluca zamířily ke svým novým majitelům 11. března. Jedním z nich je i osmatřicetiletý Shaun Folkerts z Pensylvánie, který vlastní sbírku téměř 90 vozů značky Fiat. Nejstarším vozem v jeho sbírce je Fiat 500 z roku 1958 a jeho prvním automobilem byl Fiat 124 Spider.

Fiat 500 Prima Edizione byl nabízen pouze v červené, bílé a šedé barvě. Každý kus nese označení Prima Edizione a štítek s pořadím v sérii. Stejné trojčíslí je obsaženo i na konci sekvence VIN.

V současnosti je na webových stránkách fiatusa.com možné prostřednictvím konfigurátoru objednávat jeden ze tří stupňů výbavy s označeními Lounge, Sport a Pop. Podstatně rozšířena je i nabídka laků karoserie, jichž je v současnosti čtrnáct a nechybí ani bohatá nabídka příslušenství.

Limitované provedení Prima Edizione i standardní specifikace Fiatu 500 pro modelový rok 2012 je nabízeno s jedinou motorizací, kterou je čtyřválec 1,4 MultiAir s manuální převodovkou.

Prodejní cíl Fiatu v USA pro letošní rok je 50 tisíc kusů.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (20)
16. 3. 2011 23:13
Re: cena
Nepotřebuješ se tam narodit, stačí tam žít. Pokud to auto nebudeš importovat do EU, tak nebudeš mít problém. V takovém případě ti doporučuji zeptat se na možnost vyzvednutí vozu v Evropě, je to fakt skvělá věc, pokud to Fiat bude nabízet. Většinou to znamená slevu navíc, možnost plné evropské individualizace a ještě si tu budeš moci pár měsíců jezdit, než ti ho pošlou do USA.
16. 3. 2011 23:11
Re: měli by prodloužit anténu
>:D
Avatar - Barrichello
16. 3. 2011 11:17
Re: měli by prodloužit anténu
:-) >:D :yes:
Avatar - abacus
15. 3. 2011 17:11
Re: měli by prodloužit anténu
Áno na tie vtipy sa pamätám.
Zhrdzavelo to už cestou cez Atlantik.
Auto bolo komunistickou sabotážou ako rozvrátiť americkú ekonomiku.
Avatar - abacus
15. 3. 2011 17:03
Re: cena
Tak potom Ti neostáva iná možnosť: študuj, uč sa jazyky.... Lekári, inžinieri sú vrele vítaní v Kanade, Austrálií..