Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Chrysler zvýšil tržby i zisk, překonal očekávání

redakce AUTO.CZ
Diskuze (31)
Provozní zisk italsko-americké automobilky Fiat Chrysler Automobiles (FCA) v prvním čtvrtletí vzrostl meziročně o 11 procent na 1,54 miliardy eur (41,5 miliardy Kč).

To je lepší výsledek, než se čekalo. Firma uvedla, že hospodaření zlepšila ve všech regionech s výjimkou Latinské Ameriky. Potvrdila také výhled na celý rok.

Analytici v anketě agentury Reuters v průměru očekávali, že zisk sedmé největší automobilky světa dosáhne 1,4 miliardy eur. Tržby se zvýšily o čtyři procenta na 27,72 miliardy eur (747,2 miliardy Kč), a rovněž mírně překonaly odhady.

Akcie podniku na výsledky reagovaly růstem asi o pět procent. Obchodníci odkazovali na všeobecně příznivé signály, zvlášť když očekávání po nedávných komentářích šéfa podniku Sergia Marchionneho nebyla nejvyšší. Marchionne řekl, že první tři měsíce budou nejslabší z celého roku, protože firma v USA upravovala výrobní linky, aby mohla zvýšit výrobu lukrativnějších SUV.

Automobilka tento měsíc vzala zpět svá dřívější prohlášení, že hledá nové partnery. Marchionne také popřel, že vede jednání o fúzi s Volkswagenem. Místo toho se firma zaměří na rozvoj svého podnikatelského záměru. Ještě minulý měsíc Marchionne tvrdil, že spojení obou automobilek je možné.

Italský Fiat se stal stoprocentním vlastníkem amerického Chrysleru v roce 2014. Většinový podíl a manažerskou kontrolu v něm získal po finanční a hospodářské krizi z konce minulého desetiletí.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (31)
Avatar - del42sa
2. 5. 2017 10:03
Re: Dávám FCA rok, maximálně dva....
FCA je na tom tak "dobře", že nejspíše prodá značky Jeep a RAM ;-) Už to potvrdil sám velký Serjoža Makarón >:-[] [odkaz]

Avatar - Barrichello
29. 4. 2017 20:31
Re: Dobré výsledky
Jo a kde by Fiat ty osobáky vzal? 500ky v USA nikdo nechce, jako že by tam začli prodáva 150 let staré Punto a pak Tipo jo....

GM má mraky malých a menších aut - Sonic, Cruze, Verano, ATS, Bolt a Ford má Fiestu a Focus.

FCA nemá nic je neúspěšné 500ky na které bylo xy stížností a svolávaček a pak až 300C/Charger. Mezitím vzduchoprázdno.....
Avatar - kosmonaut
29. 4. 2017 09:49
Re: Dávám FCA rok, maximálně dva....
Tak starší jsou, to je bez debat, ale napsat, že Charger, Challenger a Durango jsou nějaké vykopávky je zase zbytečné. Dodnes vypadají ve svých třídách nejlépe, jízdně to také nejsou žádná ořezávátka, u všech si můžeš volit mezi Pentastarem a HEMI, mezi RWD a AWD, a v severní Americe je najdeš na každém rohu. Nekoukal bych na to tak fanaticky.
29. 4. 2017 09:31
Re: Dobré výsledky
Kdyby došlo ke skutečné ropné krizi, tak FCA má daleko lepší pozici než GM i Ford dohromady, protože díky Fiatu je specialista na malá úsporná auta, která třeba GM vůbec nemá, ten jede v cyklu, když je ropa levná, tak vyrábí velké těžké krávy a když je ropná krize, tak jde do ztrát, protože ty krávy se neprodávají a musí ho zachraňovat vláda jako již několikrát v minulosti. Dodnes se nepoučil a malá auta dodnes neumí na rozdíl od FCA. Jedinou značku, která by uměla malá auta (Opel) pro jistotu prodal.
Avatar - Barrichello
28. 4. 2017 22:41
Re: Dávám FCA rok, maximálně dva....
Haha, trapná výmluva - co by asi tomu fleetu dodávali? RAMky, Jeepy a Pacificu?

Pro půjčovny, policii a firmy u osobáků nemaj nic, obstarožní charger už nikdo nechce, 200 a DART ukončena výroba, propadáky desetiletí, slavné Pacificy se neprodá ani tolik co loni výběhového Town and Country, vedle toho si nám zapoměl sdělit, že prodeje desginové perly Cherokee klesaj už 8 měsíc v řadě >:D a někěteré měsíce už vykazují pokles i grand cherokee a compass s patriotem >:D

Vyjma pacificy, obludného cherokee jehož éra už skončila a renegade prodávaj 10-12 let staré vykopávky a u pikapů tak 14 a přelepný dodávky Fiat >:D >:D

Investice do vývoje 0, protože kde nic není a Serjoža Makaron nebere >:D