Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat Linea: Bravo s kufrem

Jan Cacek
Diskuze (105)
Fiat připravil na istanbulský autosalon světovou premiéru sedanu, který je prostornější verzí nového Punta.

Návštěvníci autosalonu v Instanbulu, konaného 2. až 12. listopadu, budou svědky světové premiéry nového tříprostorového sedanu segmentu C, nazvaného Linea. Nový Fiat, určený pro evropské i mimoevropské trhy, bude zpočátku vyrábět turecká továrna v Burse v předpokládaném objemu 60 tisíc kusů ročně. Později se produkce rozšíří i do dalších zemí. Na trh bude Linea uvedena ve druhém pololetí příštího roku.

Designérům Fiatu se podařilo stvořit nečekaně harmonický sedan, který netrpí neduhem násilně naroubované zádě, což bývá kamenem úrazu u některých konkurentů, vzniklých z hatchbacku. Nová Linea je postavena na rozvoru 2,6 m. Karoserie je 4,56 m dlouhá, 1,73 m široká a 1,5 m vysoká, v zádi se ukrývá kufr objemu 500 litrů.

Fiat slibuje bohatý výběr benzínových i turbodieselových motorů s manuálními i automatickými převodovkami. Pokud se navíc podaří stlačit cenu Liney na zajímavou úroveň, budou mít mnozí konkurenti o starost navíc.

Jan Cacek
Diskuze (105)
23. 10. 2006 07:18
Stále to samé
Jeden novinár vypluje bez rozmyslu blbost, dalsi ju prevezme, dalsi zacne o veci rozmyslat a voz popise uplne inak.... a zrazu tu mame jeden aten isty obrazok s roznymi popismi. Co je teda pravda? Asi bude lepsie pockat na realitu a zbytocne sa o tom nenatahovat.
23. 10. 2006 07:12
Re: Redakce: kde berete, ze to je Punto, to je Bravo sedan
Zasa kecaš, ktovie čo si ty videl. Nové Bravo drží štýl nasadený GP.
23. 10. 2006 07:09
Re: GRANDE SEDAN
Tak to si sa trochen splietol xamo, Grande Punto je malé auto, do nižšej strednej musíš rátať Stilo, prípadne zakrátko jeho nástupcu Bravo. Súhlasím s názormi, že auto na obrázku je výrazne väčšie ako Grande Punto, keby sme mu usekli zadok, tak dĺžka rozhodne nezodpovedá štvormetrovej hranici. Tioež predok nie je totožný s GP, stačí si všimnúť tvar hlavných svetiel. Takže by som skôr porovnával so sedanom Renault Mégane, s Astrou sedan v článku vyššie, Mazdou 3 a tak podobne. VW nespomínam, ten takéto autá robiť nevie.
21. 10. 2006 16:14
Re: OT: už je to tady
>:-[]
21. 10. 2006 14:50
Re: OT: už je to tady
Klid, manželka provedla censuru, komunálky už mi vyplnila a do senátu mi nechala jen ten jeden správný lístek. >:D >:D >:D