Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Fiat propaguje nový 124 Spider. Podívejte se, jak vznikal spot s orlem!

Aleš Dragoun
Diskuze (24)
Fiat se díkybohu vrátil ke sporťákům, na které před více než dekádou zanevřel. Označení 124 Spider už tu také bylo.

Turínská automobilka nevyvíjela roadster sama, jedná se, jak je dostatečně známo, jen o převlečenou Mazdu MX-5 ND. Ale upřímně, hezky převlečenou, zatímco stylisté japonské značky se (při vší úctě) od tvarů předchůdců značně odklonili, nová 124 je tak trochu retro. Navíc má vlastní motor, čtyřválec 1.4 MultiAir Turbo se 103 kW a 240 N.m. Americká specifikace je dokonce silnější, nabízí 118 kW a 249 N.m a lze ji kombinovat se šestistupňovým manuálem

V Ženevě jsme viděli ještě nadupanější Abarth (125 kW, 250 N.m) s pozměněnou přídí, samosvorným diferenciálem a sportovním šasi od Bilsteinu, dokonce vyvedený i do soutěžní podoby. Zámořští klienti ale dostanou pouze Elaborazione Abarth, u něj koně nahoru nevylezou, ale úpravy podvozku i karoserie má stejné. Prodej novodobé sportovní 124 se rozběhne v létě. Fiat už ji samozřejmě propaguje...

V reklamním filmu je použit song „Free Like a Bird“ od Wyclefa Jeana (jednoho z členů kdysi hodně slavných Fugees). Daleko zajímavější než připodobnění roadsteru k letu orla, který se ve finále usadí na kryt složené střechy bílého roadsteru, je další krátký film, který odhaluje pozadí vzniku tohoto spotu.

Natáčelo se na jihovýchodě Itálie v Campanii a nechyběl u toho ani klasický předchůdce z roku 1967. Pochopitelně také bílý. Cvičení orli, celkem tři, dostali kamery, některé záběry tak nabízejí pohledy doslova z ptačí perspektivy. .

Aleš Dragoun
Diskuze (24)
Avatar - pumpkin
28. 4. 2016 21:54
Re: Vďaka za oba roadstery
Momentálne by sa mi skôr zišiel zubár, ale vďaka za starostlivosť.
28. 4. 2016 21:36
Re: Vďaka za oba roadstery
Doporucil bych navstevu ocniho lekare. ;-)
Avatar - pumpkin
28. 4. 2016 17:09
Vďaka za oba roadstery
Stále sa neviem rozhodnúť, či je krajší 124 spider alebo MX-5 a asi je to tak aj dobré. Nech sa im teda darí.

Reklama je super, len nerozumiem, prečo pri prvom zábere na auto spredu to vyzerá tak počítačovo. A skladba od Wyclef Jeana je tiež fajn. :yes:
28. 4. 2016 13:20
Re: Vkusná a nápaditá reklama
Takový podobný punc měly (a mají!) i naše Tatry.

PS:
Kdysi v 80.ých letech napsal p.Ing.Milan Jozíf v čas. Automobil v článku o T613, že mu připomíná výrobu litinových koupacích van ve starých slévárnách. Byly ztrátové, a přesto je dobrá slévárna vyráběla jako svou reklamu, že to umí, protože to byla machrovina.
28. 4. 2016 13:11
Re: Vkusná a nápaditá reklama
souhlas :yes: