Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Finále Nissan GT Academy startuje, budeme u toho!

Jan Mička
Diskuze (0)
Nissan dává i letos hráčům populární hry Gran Turismo příležitost usednout za volant skutečného závodního stroje. Letošní šampionát GT Academy startuje již dnes na okruhu Silverstone.

Do pátého ročníku Nissan GT Academy nastoupilo přes 765.000 hráčů z celé Evropy. Ti měli za úkol prostřednictvím demo verze hry Grand Turismo 6, která se začne oficiálně prodávat v prosinci, zajet co nejrychlejší čas na stanovené trati. Ze stovek tisíc uchazečů bylo nakonec vybráno 42 nejúspěšnějších, kteří se dostali do mezinárodního finále, kde si na vlastní kůži vyzkouší skutečný život závodního jezdce. Finalisté projdou během týdenního výcvikového programu vším, co je potřebné, aby mohli stanout vedle dosavadních vítězů a stát se skutečnými závodními jezdci.

42 závodníků bude rozděleno do skupin podle národnosti. Mezi vybranými nechybí ani zástupce z České republiky. Program výcviku na okruhu Silverstone prozatím Nissan tají, chybět však nebudou jízdy v produkčních modelech Nismo, kondiční a fyzické testy, ani celková příprava na závod metodami skutečných profesionálních jezdců. Z každé skupiny bude vybrán jeden závodník, který se po boku ostatních utká o titul evropského šampiona GT Academy 2013. Vítěz letošního ročníku bude následně zařazen do speciálního výcvikového programu, který jej připraví na skutečné závody cestovních vozů. To je také hlavním cílem GT Academy – postoupit od prostého sezení na gauči do skutečného závodního světa.

O letošním ročníku Nissan GT Academy nepíšeme náhodou. Ve čtvrtek totiž odlétáme přímo na okruh Silverstone, kde budeme sledovat postup a snažení všech zúčastněných. Těšit se můžete na podrobnou reportáž.

Jan Mička
Diskuze (0)