Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Focus RS jako Aston Martin? Není to tak složité…

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
Běžný model vozu jako Aston Martin – to zde již jednou bylo v podobě modelu Cygnet založeného na Toyotě IQ. Podobný postup by však šel použít i v případě Fordu Focus RS, jak ukazuje tato vizualizace.

Koupit si miniaturní Toyotu za milion korun asi nezní jako nejlepší nápad, přesto takový malý Japonec v luxusním hávu na trhu byl – jmenoval se Aston Martin Cygnet a měl sloužit hlavně ke snížení emisí britské automobilky. Nebyl to tedy příliš velký úspěch, co tedy udělat něco sportovnějšího?

O současné produkci Fordu se říká, že má příď jako Aston Martin, logicky se tedy nabízí vytvoření Astonu právě z nějakého Fordu, který dříve dokonce výrobce z Gaydonu vlastnil. Nyní všichni čekáme na první jízdy s Focusem RS, který má výkon 350 koní a točivý moment 470 N.m, přičemž u nás stojí od 915.900 Kč. Právě z tohoto stroje tedy šikovný grafik vytvořil Aston Martin Focus RS.

Výsledek? Stačily drobné změny – jiná maska chladiče či kola – a vůz by mohl jít do výroby, přičemž prestiží Cygnet výrazně překonává. Stejně si však myslíme, že správný Aston má vypadat úplně jinak a hlavně má nabízet zcela jinou techniku.

Ondřej Chamilla
Diskuze (6)
Avatar - TeeJay
25. 11. 2015 13:12
Re: Ostuda
Tak snad máme všichni oči, ne? :-|
25. 11. 2015 09:59
Re: Ostuda
Ukaž babičce Hondu Legend a Fiat Panda...pořád to bude jen auto. To není nejsprávnější argumentace.
Avatar - TeeJay
25. 11. 2015 09:23
Re: Ostuda
Lze předpokládat, že sem chodí lidé, co autům trochu rozumí a pochopitelně vědí, že Focus je Ford a DB9 Aston. Ale vyretušuj loga a ukaž to babičce. ;-)
Avatar - boost.
24. 11. 2015 16:40
Re: Ostuda
Ta modrá na RS se mi líbí.
Avatar - iudex
24. 11. 2015 16:04
Re: Ostuda
Ono len kvôli podobnému tvaru masky chladiča (resp. ani nie tvaru, ako iba obvodovej línie) si snáď nikto Focus s Aston Martinom nepomýli:
[odkaz]
[odkaz]
[odkaz]