Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Modernizovaný Ford Kuga: Systém Sync 3 zvyšuje úroveň hlasového ovládání (+video)

Jan Mička
Diskuze (18)
Modernizovaná Kuga dorazí do České republiky na podzim. Příští rok se můžeme těšit na luxusní provedení Vignale.

Druhá generace Fordu Kuga se v Evropě prodává teprve od roku 2013, na letošním ženevském autosalonu se však ukázalo její modernizované provedení. Nejvýraznějších změn doznal vnější vzhled, který je nyní výraznější a na první pohled trochu připomíná modernizovaný Ranger. Vůz už nyní nepůsobí tak baculatě – je robustní, bytelný, skoro jako tesaný z jednoho kusu. Když jej srovnáme s exemplářem, který jsme testovali loni, jako by snad ani nešlo o jedno a v podstatě totéž auto. Vnější změny spojené s faceliftem bychom s trochou nadsázky klidně považovali za mezigenerační.

Video se připravuje ...

Modernizace se dotkla také interiéru, avšak ne v takové míře jako zvenku. Největší novinkou je nabídka multimediálního systému Sync 3 s osmipalcovým dotykovým displejem. Už předchozí generace byla snadno pochopitelná, nyní je však k dispozici hlasové ovládání v českém jazyce (Sync 2 jej má v angličtině). Řeknete například „potřebuji kávu“, systém vás vyzve k určení polohy, a pak už si pouze vyberete řádek v zobrazeném seznamu. K tomu všemu získáte přístup po jediném stisknutí tlačítka na volantu, z uživatelského hlediska tedy nemáme jediný problém.

S faceliftem nastávají také změny pod kapotou Kugy. V nabídce se totiž objeví motor 1.5 TDCi o výkonu 88 kW, která má ve verzi s předním pohonem a manuální převodovkou spotřebovat pouze 4,4 litru nafty na sto kilometrů. Dosavadní dvoulitrové TDCi však nabídku neopouští – verze se 110 kW bude dostupná s pohonem předních a všech kol, k nejsilnějšímu provedení se 132 kilowatty se naopak váže pouze čtyřkolka.

Vedle Kugy ve standardním provedení se na stánku Fordu představil také koncept Vignale, který v sériovém provedení dorazí do Česka příští rok. Je luxusnější, bude nabízen v oddělených prostorách dealerství Fordu (zatím jsou u nás dva), a budou se na něj vztahovat stejné benefity, jako na Mondeo Vignale (nemusíte například řešit odvoz vozu do servisu – prodejce jej zajistí sám a po provedení prací vám jej zase přiveze). Ještě letos navíc nabídku rozšíří také S-Max Vignale (červen) a Edge Vignale (konec roku), flotila luxusních Fordů tedy bude čítat celkem čtyři modely.

Jan Mička
Diskuze (18)
9. 3. 2016 19:56
Re: SYNC 3
No to jsem zvědavý, zda se Ti to podaří. Já už "NOVÉ" MONDEO reklamuji 9 měsíců, mám na něm evidovaných 22 závad včetně zasekávajícího se rádia a 30 záručních "návštěv" v servisu a výsledek je 0. Vlastně mínus 150.000 Kč, které po mě chce stávající prodejce s tím, že 4 měsíce dostanu to stejné a on si milostivě vezme to stávající.

Psal jsem nejvyššímu v ČR, do USA a nyní ještě do Německa. Nejvyšší z ČR ze mě udělal negramota, který neumí ovládat "nejlepší" auto. Z USA zatím nic nedošlo a u Německa čekám.

Smutně vzpomínám na předchozí Mondeo 2012, ale to si už spokojeně užívá někdo jiný. Nyní jsem už podepsal plnou moc právníkům, kontaktoval média, protože "Nové" Mondeo, které mi do 3/4 mega dodali je slušně řečeno velký průšvih.
3. 3. 2016 13:58
dizajn
konecne normalny dizajn
3. 3. 2016 13:34
Re: SYNC 3
A jeste doplnim, ze uz pracuji na Sync 4 coz bude Linux, tak snad konecne 4ta verze bude ta spravna. Tolik promrhanych penez a nespokojenych zakazniku. Kdybych jim v roce 2008 rekl, ze ten Mrkvosoft je spatne reseni, tak by me poslali do pr... ale tak uz s kompetenci manageru nekdy byva.
3. 3. 2016 12:55
S-Max ,SYNC2
Mne to v novom S-Maxe funguje dobre síce v angličtine, ale v pohode aj kritizovaná odozva je OK, dokonca mi predajca dal vedieť že bude aktualizácia v slovenčine alebo aspoň v češtine. Komunikuje to vo všetkých častiach ,pohľadá rádio, vytočí volajúceho a zadávam adresu navigácie a 4x4 nemá chybu ... :yes:
3. 3. 2016 10:01
Re: SYNC 3
A můžeš tady ze sebe přestat dělat blbce i ty a napsat konkrétní body, tedy co Sync 2 dělá, když si dělá co chce, co ti nefunguje oproti tomu co ti bylo řečeno a prezentováno.

Tyhle pouliční kecaly mám nejradši, všechno je špatně, Ford všechno zku*vil a já jsem letadlo...