Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford kvůli slabé poptávce omezí koncem roku výrobu v Evropě

redakce AUTO.CZ
Diskuze (15)
Slabá poptávka si vynutí omezení výroby v německé továrně Fordu. Situace se dotkne skoro čtvrtiny zdejších zaměstnanců.

Americká automobilka Ford Motor omezí v příštích dvou měsících výrobu ve své hlavní evropské továrně v Kolíně nad Rýnem, která vyrábí nejprodávanější model Ford Fiesta. Důvodem je slabá poptávka na důležitých trzích v regionu.

Ford zastaví výrobu v říjnu a listopadu na celkem 11 dní. Omezení se dotkne zhruba 4000 z celkem 17.300 zaměstnanců závodu. Automobilka současně požádá o dotaci z německého vládního programu "Kurzarbeit", tedy práce na zkrácenou pracovní dobu.

Program práce na zkrácenou dobu využilo mnoho společností, které se v době recese v letech 2008 a 2009 dostaly do problémů. Program má umožnit firmám zachovat pracovní místa zkrácením pracovní doby zaměstnancům v době, kdy je slabá poptávka. Vláda pak kompenzuje zaměstnancům částečnou ztrátu mezd.

Prodej osobních aut v Evropě v srpnu vzrostl o 1,8 procenta na 701.118 vozů. Poptávka se ale snížila v Německu, Francii a v Itálii, tedy ve třech ze čtyř největších evropských trhů. To vyvolalo mezi analytiky obavy, že trh opět začíná slábnout, připomíná agentura Reuters.

redakce AUTO.CZ
Diskuze (15)
Avatar - maros
24. 9. 2014 08:38
Re: F F
A přitom by stačilo tak málo. Stačilo by vyrábět kvalitně. Nešetřit u zákazníka až na kost. Používat trošku naddimenzované součástky. Ford by pak nestačil vyrábět, by mu lidi ruce urvali.

Ale to ne, to oni raději budou ořezávat už tisíckrát ořezané. Zisky musí zůstat stejné ! 8-s
Avatar - lexi
24. 9. 2014 03:07
F F
Takže platí to samé co u Fiatu. Prodeje sic rostou ale otázka jak a kde. Tohle pak jasně ukazuje, že výrobní kapacity v Evropě jsou zhruba o třetinu vyšší než je potřeba. Nejprve se zpomalí linka, pak přijde tohle.
23. 9. 2014 15:55
Re: vadi mi maska
Mozno keby tam vratili statu masku, predajnost by narastla. S tymi velkymi ustami je to OTRAS
23. 9. 2014 15:21
Re: vadi mi maska
Kupujú ich kvôli výborným turbo benzinom a dobrými jazdnými vlastnostami
Čo niekedy je viac ako či sa mi páči alebo nie.
Priznám sa že taká Kia Rio sa mi veľmi pozdáva z vonku ale to je všetko.
Určite keby som chcel malý voz tak idem radšej do fiesty
Avatar - 3_diamanty
23. 9. 2014 14:27
vadi mi maska
vobec ale vobec mi tam ten cumak z astona nepasuje... auto posobi na predok tazkopadne ..... predfaceliftovana fiesta na predku nemala chybu....... ale ten novy obrovsky cumak tomuto malemu autu nesedi ... som uprimny--- .... a v kontraste s nizkou zadnicou a celkovym profilom auta vyzera predok divne.... snaha spredu vyzerat ako o triedu vacsie auto tu moc estetiky neprinieslo..... interier je tiez riadny jukebox.... uz aj stare rio ho ma krajsi a prehladnejsi... nehovoriac o priestornosti nad hlavou u fiesty vzadu..... ktora je pod uroven nejedneho miniauta..... k tomu vysoke ceny ..... co ludi vedie ku kupe fiesty je tiez otazka na ktoru tazko hladam logicke odpovede..... je tolko lepsich a solidnejsich malych aut ze by som musel byt pijany aby som siel prave do mrnavej gycovej fiesty