Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Mondeo a Mercedes C mají silnou nadváhu, může být nelegální je řídit

Michal Fokt
Diskuze (135)
Švédský Teknikens Wärld znova působí rozruch - tentokrát odhalil, že kombi Ford Mondeo a Mercedes-Benz C váží o stovky kilogramů více, než by měly, což dramaticky snižuje nosnost.

Švédský časopis Teknikens Wärld se stal kvůli svým losím testům noční můrou nejedné automobilky a jak vidno, nepolevuje ani v jiných oblastech. Nyní přišel s informací, že je nový Ford Mondeo "nebezpečně přetížený". Ve verzi Titanium 2.0 TDCi 110 kW S6 MPS by měl mít provozní hmotnost 1601 kg, zvážení vozu však ukázalo, že kombi má plných 1880 kg, tedy o 279 kg více, než uvádí výrobce, což je odchylka o děsivých 17,4 % více, než je uváděno.

To představuje problém ve chvíli, kdy potřebujete využít celou nebo většinu povolené užitečné hmotnosti, která je reálně o těchto 279 kg nižší, než slibuje výrobce a tím pádem je jednak nelegální s přetíženým vozem jet a současně to může být i opravdu nebezpečné. Jak ukázaly zkoušky, plné využití papírové nosnosti, tedy reálné přetížení o 279 kg, způsobí, že zadní kola drhnou o podběhy už při jízdě rovně, ke zkoušce losím testem tedy ani nedošlo. Současně se však ukázalo, že Mondeo kombi nemá problém s přetížením 100 kg, s nímž losí test absolvuje bez obtíží.

Vypadá to, že má Teknikens Wärld novou zálibu, před měsícem totiž odhalilo stejný problém u kombíku Mercedesu C 220 BlueTEC, jenž vážil o 245 kg více, než podle technického průkazu má. Stuttgartská automobilka na to zareagovala oznámením, že přepracuje metodiku vážení.

Že auta váží o dost více, než by oficiálně měla, není ovšem žádná nová senzace, na značné rozdíly v této oblasti jsme poukazovali u v roce 2008 u srovnávacího testu kombi střední třídy, přičemž největším hříšníkem byl, jaká náhoda, také Ford Mondeo, byť "jen" o 134 kg. Jak vidno, v mezičase se situace nezlepšila, právě naopak.

Michal Fokt
Diskuze (135)
Avatar - Hammunasakra
24. 12. 2014 06:42
Re: wauw
Ty si fakt neskutečnej póvl :no:
Co je za tim že si tak přitvrdil? Hodně se nedaří? Manželka tě poslala v *? Nebo seš prostě takovej
Avatar - white label
23. 12. 2014 23:27
Re: wauw
Tak se nám tu nakonec ještě rozbrečte, pane vrchní. >:D
Neboj se, nikdo tě do ničeho nenutí, ani do psaní 15 příspěvků denně, ani číst reakcie na inych ludi, co su stale o tom istom, arogantne "plky".
Upřímně, mě tvoje problémy v tomto směru vůbec nezajímají, ale hlavně, nebyl jsem to já, kdo s tebou začal diskutovat, a ty si nakonec začneš stěžovat na to, že na tebe reaguji. >:-[]

P.S. Hezké, a hlavně psychicky vyrovnané, Vánoce. ;-)
23. 12. 2014 22:56
Re: wauw
to ze tu pisem len obcas znamena, ze hadanie s takymi uboziakmi ako si ty povazujem za bezvyznamne. To ze ty tu napises rocne 4tisic prispevkov je tvoja vec, ja sa venujem dolezitesim a prijemnejsim veciam. Koncim tuto debatu z mojej strany, uz na zaciatku som vedel, ze to nebude mat zmysel, tvoja zadubenost a neochota prijimat aj cudzie nazory je ohromna. No tvoja urazenost je priam svetova. Tvoj "kadrovy profil" som si vytvoril len na zaklade tvojho dlhodobeho pisania, mna z toho nevin, si to ty, kto sa tu prezentuje, ja sa sem nechodim hadat a odpisovat 15 prispevkov denne.

Ja si nebudem pozerat ine tvoje reakcie na inych ludi, su stale o tom istom, arogantne "plky", fakt ma to nezaujima
Avatar - white label
23. 12. 2014 17:16
Re: wauw
Tak jen směle do hledání, podle toho, cos tu zatím napsal, to pro tebe zřejmě problém je, ale nápad samozřejmě oceňuji.
Pod jakým nickem jsi tu dřív chodil, nepředpokládám, žes tu od dob Zezulky napsal jen 70 příspěvků?
Můj "kádrový profil" nechej na mém okolí, i tady mě osobně znají desítky nicků..., stejně ti to věštění naslepo nejde.
Naštěstí ne každý, kdo mi oponuje u toho nutně "trepe nesmysly", viz můj odkaz na mou reakci na kritiku Kankunena.
23. 12. 2014 14:20
Re: wauw
Co bol konkretne nezmysel? Ze tu vyplakavas? Ale no tak.. bud aspon trochu chlap ty zbabelec a priznaj si, ze si to prepiskol. Nikto tu nepisal o tom, ze to je OK, prvy a jediny kto tuy place v kute si ty. A kazdy kto ti oponuje, tak podla teba trepe nezmysly. Uprimne, nezavidim ludom v tvojom okoli, ak si taky "mudry" a urazlivy aj mimo internetu, tak to musia mat ludia s tebou tazke..

PS: uprimne, na auto.cz chodim este od cias zezulku, takze som dost "zasveceny" do toho, kto tu ako pise. Nakoniec, nie je problem si to vyhladat v historii clankov ;-)