Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford se nebrání proměně pick-upu F-150 v elektromobil

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
Pick-up F-150 představuje rodinné stříbro automobilky Ford a ta proto příliš neriskuje s jeho designem i technikou. Vývoj se ovšem nezastaví ani před ním a zástupci značky již nevylučují příchod čistě elektřinou poháněného provedení.

Ford F-150 vládne své kategorii už čtyři dekády, plných 35 let je pak nejprodávanějším novým autem v USA vůbec. Od listopadu 2014 se vyrábí ve třinácté generaci, poprvé s hliníkovou karoserií, i když stále na ocelovém rámu.

Po poslední modernizaci připravené pro modelový rok bude F-150 zákazníkům nabízen s jedním z trojice zážehových motorů v podobě 3,3litrového šestiválce s přímým vstřikováním paliva, přeplňovaného šestiválce EcoBoost o objemu 2,7 litru a pětilitrového vidlicového osmiválce.

Pick-up bude nabízen pouze se spalovacími motory minimálně do roku 2020. Právě v tomto roce podle oficiálních materiálů automobilky Ford z ledna letošního roku dočkáme uvedení modelu F-150 s hybridním pohonným systémem.

Podle informací Yahoo, získaných přímo od vedení automobilky Ford je v současnosti hybridní provedení oblíbeného pick-upu ideálním krokem, protože zákazníkům poskytne výkony, které od F-150 očekávají.

Do jisté míry má být hybridní pohonný systém bonusem díky své dynamice, spotřebě paliva a dojezdu i skutečnosti, že bude moci sloužit jako mobilní generátor elektřiny. Navíc se použití tohoto pohonného systému jen minimálně projeví na jeho nosnosti.

Vedení automobilky Ford se ovšem nebrání ani uvedení čistě elektřinou poháněného provedení zástupce modelové řady F-150. Mezi přednosti této verze může patřit především její obrovský točivý moment a nulové emise škodlivých výfukových plynů v místě provozu.

Elektromobilu F-150 se podle neoficiálních informací můžeme dočkat v příštím desetiletí, ale na trh má vstoupit až bude svými jízdními výkony, dojezdem a nosností na srovnatelné úrovni jako konvenční nebo hybridní verze.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (11)
20. 5. 2017 16:57
Re: len pre predstavu
Neni problem v cechaccich.. ale v tom aute. Co si budeme povidat, Evropa ma jiny vkus.

Je to prumerna amerika, ktera na nasich silnicich i diky rozmerum je jako pest na oko. Neokomentovat to da praci, ale obdivuhodneho na tom aute opravdu nevidim vubec nic.
Avatar - Bazalt
20. 5. 2017 10:03
Re: len pre predstavu
Jo kdyby jen pick up a SUV, Mě stačili když jsem na USVI nasedl na letišti do taxíku, minivan (něco z E řady...). Půl cesty jsem koukal z vrchu na střechu nějakého malého auta před námi a ono se z toho vyklubalo velké evropské SUV Tuareg :-) Na vedlejším ostrově se mi pak v půjčovně omluvili, že mají jen malá auta. Dostal jsem Cherokee :-) S Ram jezdil kámoš na Kajmanech, pick up pro dva, u dive shopu. Když dozadu naházeli plnou korbu tanků tak auto ani nevědělo že něco veze :-)
Avatar - Bazalt
20. 5. 2017 09:56
Re: len pre predstavu
Kdo nezná, stejně nepochopí :-) A to je 150 nejmenší z řady F :-)
20. 5. 2017 08:51
Re: Obrovský točivý moment
Dynamiku na dálnici u offroadů za prioritní nepovažuju ale pravdu mám i tak.
A proč ty smajlíky, vy té problematice nerozumíte ?
20. 5. 2017 07:45
Re: Obrovský točivý moment
Tak pokud u SUV a offroadů považujete důležitou dynamiku na dálnici, tak máte rozhodně pravdu >:D >:D