Jaké.auto Informace o autech podle značky a modelu

Ford Ranger od M-Sport je jako malý F-150 Raptor

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)
Britský M-Sport je se značkou Ford spojen především prostřednictvím závodních vozů, ale vedle nich se věnuje i úpravám sériových modelů, což nejnověji dokazuje pick-up Ranger.

M-Sport Ranger je výsledkem spolupráce společnosti M-Sport se svou vlastní divizí Van Sport a polskou firmou Carlex Design. Pick-up navazuje na dvojici předchozích projektů na základech modelů Transit Custom a Transit Connect.

Úpravci za základ své kreace použili sériový Ford Ranger 4x4 Double Cab s pětiválcem 3.2 TDCi o výkonu 147 kW a točivém momentu 470 N.m. Při jeho úpravách se zaměřili především na vzhled a podvozek, zatímco pohonná jednotka zůstala až na nový sportovní výfukový systém beze změn.

Pick-up se v rámci úprav karoserie dočkal poměrně rozsáhlého body kitu, zahrnujícího přepracovaný přední nárazník s přídavnými světly. Následuje rozšíření blatníků, ochranné rámy prahů a na zádi je rovněž nový nárazník, který doplňuje spoiler na hraně výklopné zadní stěny.

Vedle nových karosářských dílů se může pick-up pochlubit i světelnou rampou Lazer na střeše a především lift kitem Pedders, zvyšujícím Ranger o 44 mm. Pod přídí pak nechybí ochranný plech motoru.

Kromě exteriéru byl upraven i interiér, v němž je kompletně nové kožené čalounění sedadel a pozornost si zaslouží i volant s kůží obšitým tvarovaným věncem.

M-Sport Ranger nemá zůstat pouhou ukázkou schopností svých tvůrců, ale od září letošního roku má být možné si jej objednat u vybraných prodejců značky Ford ve Velké Británii i Evropě, což z něj dělá sympatickou alternativu k severoamerickému F-150 Raptor.

Ondřej Pavlůsek
Diskuze (0)